De ‘lading’ op eten en drinken.

Van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met gezondheid en me er bewust van geweest dat een gezonde geest en een vitaal lijf van levensbelang zijn. Als je op wat voor manier dan ook belemmerd raakt door een slechte gezondheid ziet de wereld er ineens heel anders uit.

Er kan veel gebeuren in je leven maar je hebt altijd nog je lief lijf en ik ga helemaal mee in de stelling: je bent zoals je denkt. Al kan ik mateloos genieten kan ik ook heel streng zijn voor mezelf, terwijl ik naar andere toe, juist heel mild ben.

Ik kan daar soms behoorlijk in doorslaan. Dwangmatig moeten sporten en van alles wat ik eet of drink onbewust ‘lijstjes’ bij houden in mijn hoofd. Of zo kan ik ook best balen als ik geen tijd heb gemaakt voor meditatie.

Kortom dat ik daardoor dan minder kan genieten van HET ROYALE NU. Het gevoel hebben dat er steeds verbetering/groei moet zijn. Herkenbaar?

Als je dan een deel van het jaar in Zuid-Afrika mag zijn, waar je culinair kan genieten als nergens op de wereld, word je uiteindelijk wel aangespoord om hier wat milder mee om te gaan. Al blijft dat 1 van mijn uitdagingen. 

Zo kan ik ineens maanden niet 1 glas wijn drinken. Wat toch wel bijna een opoffering lijkt, zeker hier in het land waar de meest mooie wijnen worden geproduceerd.

Alles is een kwestie van balans dus drink ik nu wel 1 glas wijn bij een mooie lunch maar dan wel steeds aangevuld met ijsblokjes…. (klinkt toch inderdaad best wel dwangmatig).

En soms moeten we gewoon uit zelfliefde de teugels helemaal laten vieren, billen los schudden en slechts schaamteloos genieten alsof er geen morgen is. Heerlijke volle overgave!

Want is het niet zo dat we eigenlijk alleen onszelf beperkingen opleggen?

MOON YOGA CLUB is hét centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen MOON YOGA CLUB geloven wij dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt, ‘your true north’. Wij bieden yoga, opleidingen en trainingen met als doel dat jij kan bouwen aan jouw sterkste, meest veerkrachtige en meest optimistische versie van jezelf. 

Liefs,

Karen