Is er echt een competitie element tijdens het opgroeien? In hoeverre beïnvloeden jouw broers en zussen jouw gezondheid?

Wie heeft er niet veel verhalen over, de Familie? Je familie vormt je al vanaf heel jongs af aan, ze zijn je eerste voorbeeld, je roots die jouw hele leven voor een groot deel zullen beïnvloeden.

Uitspraken als Vrienden kan je kiezen maar familie niet en je Opvoeding kom je nooit te boven hoorde ik mijn oma al zeggen….

Je broers en zussen zijn waarschijnlijk de personen die het langst met je meelopen in je leven. 

Dr. Professor Johathan Caspi heeft van zuster/broer banden zijn passie gemaakt. Erg leuk om te lezen wat hij allemaal ontdekt heeft. Je gaat tijdens het lezen van zijn bevindingen echt patronen herkennen. Echt vermakelijk.

Zo legt hij ook uit waarom broers en zussen vaak volledig anders ontwikkelen en waarom er vaak een competitie element ontstaat tijdens het opgroeien. 

Zelf ben ik de middelste van 3. Mijn moeder kreeg 3 kinderen in 4 jaar, dus dicht op elkaar letterlijk en figuurlijk.

Dit kon nog wel een strijd opleveren maar vanaf het moment dat wij onder de vleugels van mijn ouders uitvlogen hebben wij een hechte band gekregen. Ik ben dankbaar voor een ‘echte’ oudere broer (lees soort godfather van de familie) en een niet alledaags zusje.

Een van de boeken over (familie) relaties en ontwikkeling bij kinderen van Dr. Professor Johathan Caspi is  Sibling Aggression. In dit boek besteed hij veel aandacht aan jouw broers en zusters! 

Daarnaast is het onderzoeken van je innerlijke familie systeem een krachtige tool om inzicht te verkrijgen in jezelf. Super trots dat Samantha haar workshop 27 mei bij Moon Yoga Club zal verzorgen. Haar workshop 'Explore your inner world',zal je helpen de dynamiek van je innerlijke familie te begrijpen, de positieve delen van jezelf te herkennen en te leren hoe je gezonde relaties kunt opbouwen met alle onderdelen van jezelf. Heel waardevol én er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar! Ja, ik schrijf mij vandaag nog in >

MOON YOGA CLUB is hét centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen MOON YOGA CLUB geloven wij dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt, ‘your true north’. Wij bieden yoga, opleidingen en trainingen met als doel dat jij kan bouwen aan jouw sterkste, meest veerkrachtige en meest optimistische versie van jezelf. 

Liefs,

Karen