Ons lichaam is je voertuig van vlees en bloed hier op aarde.

Maar al te vaak beschouwen we ons lichaam als iets vanzelfsprekends, een materieel object. Maar niets is minder waar er is niets te bedenken dat ingenieuzer in elkaar steekt als je lief lijf.

Ieder lichaam ziet er ook anders uit van binnen. Organen zien erbij iedereen anders uit en zijn dus uniek. Ieder uur worden er ongeveer 2 miljard nieuwe cellen aangemaakt en hetzelfde aantal sterft in die tijd weer af. Je lichaam is nog nooit een seconde hetzelfde geweest het is altijd in beweging. Het past zich continue aan, doet zijn uiterste best om jou te dienen, is de flexibiliteit ten top!

De processen in het lichaam, hoe dat allemaal mogelijk is, pure magie!

We hebben nog steeds geen idee hoe ons lichaam op deze manier kan functioneren, hoe het altijd zal blijven ’stretchen' om ons een zo gezond mogelijke reis op aarde te laten maken. Zo is je hartslag ieder moment weer anders, alles in je lichaam is non stop in beweging en alle processen vinden op het juiste moment plaats een ultieme samenwerking. Allemaal processen waar we direct geen invloed op uit kunnen oefenen. Je lichaam denkt en beslist zelf, heb je daar weleens over nagedacht? Als je onder invloed staat van chronische stress en je mind te druk niet meer aankan slaat de stress op in het lichaam met alle fysieke problemen als gevolg. Het lichaam moet er mee dealen.

En wat doen wij? We denken vaak niet aan ons lijf, we veroordelen het regelmatig en het kan zelfs onze ergste vijand zijn. Zelfs als we ziek worden zijn we kwaad op ons lichaam in plaats van dat we het liefde geven dat zo belangrijk is voor herstel. Ik geloof dat het  lichaam geen materieel object is. Het veranderd continue het voelt en reageert en is misschien wel net zo spiritueel als je geest. Door meer van je lichaam te gaan houden, je bewust te zijn van de wonderen die zich binnenin je afspelen, te voelen, je lichaam aandacht en liefde te geven breng je jouw gezondheid naar een hoger plan.

Liefs,
Karen
MOON YOGA CLUB is hét centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen MOON YOGA CLUB geloven wij dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt, ‘your true north’. Wij bieden yoga, opleidingen en trainingen met als doel dat jij kan bouwen aan jouw sterkste, meest veerkrachtige en meest optimistische versie van jezelf. Start vandaag en reserveer hier je mat >