Met de buikademhaling schoon je je energieveld op en kun je blokkades ‘wegademen’

Elke dag kun je een klein ding doen om je gezonder en krachtiger te voelen. Even tussendoor, maar met groot effect. Dat kan met de buikademhaling uit de Pranic Healing methode. Met deze buikademhaling schoon je je energieveld op en kun je blokkades ‘wegademen’. Doe hem stap voor stap mee met yogadocent Irene le Roy.

Voor wie

Voel je je futloos en snel geïrriteerd? Heb je het gevoel dat je te veel energie van anderen hebt opgepikt? Dan helpt het ‘schoon’ ademen van je aura om je balans te hervinden.

Waar & wanneer

Deze oefening kun je overal doen, zelfs tijdens een (online) meeting of op de fiets. Ook fijn in bed, vlak voor het slapengaan of als je net wakker bent.

Zo doe je de buikademhaling

Duw je tong tegen je verhemelte, net achter je voor­tanden. Dit is een punt uit de acupressuur dat de voorkant van je energieveld verbindt met de achterkant. Het stimuleren van dit punt zorgt ervoor dat je energie krachtiger en harmonieuzer is. Je ademt door je buik (je voelt je buik rijzen en dalen).

Adem gedurende 5 tot 10 minuten als volgt:

  • Adem in 7 seconden in door je neus
  • Hou de adem 1 seconde vast
  • Adem in 7 seconden uit door je neus
  • Hou de adem 1 seconde vast

Als 7 seconden in- en uitademen voor jou te lang is, kun je ook in je eigen tempo

Effect van de buikademhaling

De buikademhaling laadt het lichaam op, houdt de energie hoog en biedt bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf. Na de oefening zul je je een stuk lichter voelen en meer innerlijke rust en helderheid van geest ervaren.

Nieuwsgierig? Doe de buikademhaling op Yoga TV. 

Bron tekst: Angelique Heijligers in opdracht van Yoga magazine

 Irene op YogaTV