Adem je blokkades weg met de buikademhaling (Pranic Healing)

Yoga magazine Buikademhaling

Super vereerd voelde ik mij op het moment dat Yoga magazine mij vroeg om een aantal video's op te nemen voor Yoga TV. De eerste video die online is geplaatst is die van de buikademhaling. Super leuk als je hem gaat bekijken. Binnenkort komen er meer video's online dus houd Yoga TV in de gaten. Of doe mee met de Moon Yoga Club les 'Pranic Healing meditatie' op woensdag 11.45 via live stream. Daar starten we met de buikademhaling. 

Met de buikademhaling schoon je je energieveld op en kun je blokkades ‘wegademen’

Elke dag kun je een klein ding doen om je gezonder en krachtiger te voelen. Even tussendoor, maar met groot effect. Dat kan met de buikademhaling uit de Pranic Healing methode. Met deze buikademhaling schoon je je energieveld op en kun je blokkades ‘wegademen’. Doe hem stap voor stap mee met yogadocent Irene le Roy.

Voor wie

Voel je je futloos en snel geïrriteerd? Heb je het gevoel dat je te veel energie van anderen hebt opgepikt? Dan helpt het ‘schoon’ ademen van je aura om je balans te hervinden.

Waar & wanneer

Deze oefening kun je overal doen, zelfs tijdens een (online) meeting of op de fiets. Ook fijn in bed, vlak voor het slapengaan of als je net wakker bent.

Zo doe je de buikademhaling

Duw je tong tegen je verhemelte, net achter je voor­tanden. Dit is een punt uit de acupressuur dat de voorkant van je energieveld verbindt met de achterkant. Het stimuleren van dit punt zorgt ervoor dat je energie krachtiger en harmonieuzer is. Je ademt door je buik (je voelt je buik rijzen en dalen).

Adem gedurende 5 tot 10 minuten als volgt:

  • Adem in 7 seconden in door je neus
  • Hou de adem 1 seconde vast
  • Adem in 7 seconden uit door je neus
  • Hou de adem 1 seconde vast

Als 7 seconden in- en uitademen voor jou te lang is, kun je ook in je eigen tempo

Effect van de buikademhaling

De buikademhaling laadt het lichaam op, houdt de energie hoog en biedt bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf. Na de oefening zul je je een stuk lichter voelen en meer innerlijke rust en helderheid van geest ervaren.

Nieuwsgierig? Doe de buikademhaling op Yoga TV. 

Bron tekst: Angelique Heijligers in opdracht van Yoga magazine