De maan is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Een menselijk lichaam bestaat voor meer dan 65% uit water en ook ons menselijk lichaam reageert op de maan. Een nieuwe maan kenmerkt een nieuwe fase van de cycles van de maan. Het is het uitgelezen moment om je intentie te zetten voor de komende periode. Het is een tijd van transformatie en healing.

De nieuwe maan is het begin van een nieuwe cycles. De Zon en de maan staan dan vanaf het oogpunt van de aarde in een lijn. We kunnen de maan dan niet zien. Daarom wordt de nieuwe maan ook wel Dark Moon genoemd. Je intuitie is dan sterker en het is makkelijker contact te maken met je innerlijke wijsheid. 

Zoals zoveel natuurkrachten, heeft de maan in een ritme. Hij wordt groter, wordt kleiner en verdwijnt om terug te cirkelen naar het begin om opnieuw te beginnen. De seizoenen, de getijden, ons leven van geboorte tot de dood tot wedergeboorte - het zijn allemaal cycli die ons omringen en omhullen in alles wat we doen.

Vanaf nieuwe maan tot aan de volle maan is er weer ruimte voor nieuwe dingen. Het is het uitgelezen moment voor een nieuwe start. Het universum staat open voor oneindig veel mogelijkheden. Nu is het de tijd om de de volgende stap te nemen, kom in beweging en kom dichter bij jouw persoonlijke doelen. Deze 5 nieuwe maan rituelen helpen je optimaal gebruik te maken van de nieuwe maan energie:

1.New Moon Crystal Healing
Tijdens deze New Moon Crystal Healing van vrijdag 19 mei zal Irene je middels een Crystal group Healing je energie centra in balans brengen, zodat je energie goed kan stromen. Afsluitend is er een medittaie om jouw intentie te verankeren in je onderbewustzijn. In de New Moon Crystal Healing werken we door op het thema van de afgelopen volle maan; 'It's time to uplift'. De volle maan van Wesak, spiritueel gezien de meest belangrijke volle maan van 2023.

Het resultaat? Je komt meer in je lijf, hebt een heldere geest en voelt heel duidelijk aan waar jij de komende twee weken je aandacht op dient te richten. Sorry er zijn geen plekjes meer vrij voor deze fully booked sessie. 

2. New Moon class
Vrijdag ochtend 10.30 verzorgt Samantha een dynamische New Moon Class. Die je energie in beweging brengt. Het is een flow die je lichaam ondersteunt te detoxen. Er zijn nog matten beschikbaar! Ja, reserveer mijn mat >

3. Vasten
Probeer vrijdag 19 mei te vasten door geen geraffineerd voedsel en complexe koolhydraten te eten. Eet uitsluitend groente en fruit en drink elk uur een glas water. Dit helpt je lichaam zich te ontdoen van afvalstoffen. Het helpt je metabolisme in balans te komen. Sommige mensen drinken deze dag alleen water, maar dat is voor jou misschien net een stap te ver. Doe waar je je goed bij voelt. 

4. Affirmatie
Probeer een positieve affirmatie een paar dagen voor en na de nieuwe maan dagelijks te herhalen. Zo behoud je makkelijker te focus en werken deze door op diepere lagen van je bewustzijn. 

5. Journaling
Houd een journal bij en schrijf daar in de ochtend vlak nadat je wakker bent geworden iets in op. Kan een droom zijn, iets dat bij je opkomt op dat moment, hoe je je voelt, of een specifieke vraag, zoals:
- Waar ben ik dankbaar voor dat ik gister heb gekregen? 
- Waar ben ik trots op dat ik gister heb gegeven. 
- Welke mensen waren aanwezig toen ik mij heel gelukkig voelde?
- Wat is het mooiste compliment dat ik heb gekregen?
- Wat kan ik doen voor de wereld om die beter te maken. Hoe klein ook.
- Wat is het mooiste cadeau wat je ooit hebt gekregen en wat is het mooiste cadeau wat je ooit heb gegeven?
- Als je nergens bang voor was wat zou je dan ondernemen.

Happy New Moon

Namasté,

Irene

MOON YOGA CLUB is hét centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen MOON YOGA CLUB geloven wij dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt, ‘your true north’. Wij bieden yoga, opleidingen en trainingen met als doel dat jij kan bouwen aan jouw sterkste, meest veerkrachtige en meest optimistische versie van jezelf. Start vandaag en reserveer hier je mat > 

May 17, 2023