Van jongs af aan werd ik al blij van kleurrijke groenten op mijn bord. Mijn familie mag mij graag Kaatje Slaatje noemen. Echt serieus!

Ik weet niet zo goed waarom ik als klein kind het besef al had dat je niet teveel ongezonde dingen moet eten maar het ging mij altijd makkelijk af.

Maar voor een gezond lang leven fit wordt nu inmiddels al 500 gram groente per dag geadviseerd en minimaal 3 stuks fruit, dat is zelf voor mij veel.

Maar veel meer groente eten betekend dan toch ook meer gifstoffen die je ook naar binnen
krijgt die onderanderen je lever allemaal maar moet verwerken?

Er wordt in Nederland namelijk nog steeds heel veel pesticiden gebruikt en met de E nummers wordt er ook nogal gesjoemeld omdat er alleen gekeken wordt naar de hoeveelheid gifstof in een product maar nooit naar de combinatie van gifstoffen erin. Pesticiden zijn hormoon verstorend, slecht voor je brein en kankerverwekkend. Zowieso dus je groenten altijd heel goed wassen, goed lang spoelen onder de kraan.

Biologische groenten bevatten niet alleen minder gifstoffen, hebben ze veel meer smaak, maar heel belangrijk is dat dat ze een veel hogere voedingswaarde bevatten.

Dus biologische groenten is toch wel echt bijna een ‘MUST’ nu we voor een gezond en sterk lijf steeds meer groenten gaan eten. Zelfs bij de Lidl bestaat de groenteafdeling nu al bijna voor de helft uit biologische groente en fruit.

 

Liefs, Karen

 MOON YOGA CLUB is hét centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen MOON YOGA CLUB geloven wij dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt, ‘your true north’. Wij bieden yoga, opleidingen en trainingen met als doel dat jij kan bouwen aan jouw sterkste, meest veerkrachtige en meest optimistische versie van jezelf. 

Photo by @haroldpereiraphotography