Marcel van de Vis en Anat Geiger

5 augustus 2019 start een 100 uur Yin Yoga Teacher Training bij Moon Yoga Club in Bergen. Deze unieke yoga opleiding wordt voor de derde keer in Bergen gegeven door internationale top docenten Marcel van de Vis (foto) en Anat Geiger. Pak je kans en schrijf je vandaag nog in!

Er bestaan veel verschillende benaderingen van yoga, allemaal met een goede reden. De internationale Teacher training concentreert zich op de Taoïstische principes van Yin en Yang, de twee complementaire basiskrachten in het universum. Yang staat voor kracht, ritme en herhaling, en Yin voor zachtheid, rust en gemak. 

Een gezond en bevredigend leven heeft beide aspecten nodig in een goede balans: teveel Yang maakt iemand soms hard en agressief, teveel Yin kan zwakte of depressie veroorzaken. Onderdeel van onze yogapractice is het ontwikkelen van intuïtie en wijsheid om te zien wat we nodig hebben en wanneer. Sommigen neigen meer naar Yin, anderen naar Yang, maar iedereen heeft beide nodig. Het oefenen van houdingen is nog maar het begin: als de geest tot rust komt en het lichaam zich opent, komt er een bron van bruisende energie vrij, die ons in staat stelt ons volledige potentieel als mens te onderzoeken. 

In een fysieke context bepalen Yin en Yang niet alleen de weefsels van het menselijk lichaam, maar ook beschrijven ze hoe onze lichamen bewegen ten opzichte van de elasticiteit van de gewrichten. 

Spieren, bindweefsel en botten hebben elk hun eigen elasticiteit en reageren allemaal anders op belasting door yogahoudingen. Yin weefsels moeten daarom getraind worden op een Yin manier, en Yang weefsels op een Yang manier. 

Botten zijn Yin, spieren zijn Yang en het bindweefsel daar tussenin. Kenmerk van een Yin oefening is rust, voor een langere tijd, terwijl weefsels worden belast, het bindweefsel in het bijzonder. 

Wat ga je leren ? 
Onze Yin Yoga docentenopleiding is gebaseerd op de filosofische en anatomische principes als onderwezen door de grondlegger van Yin Yoga Paul en Suzee Grilley. Marcel en Anat zijn hun persoonlijke assistenten en keren jaarlijks terug naar hun leraar. 

  • Anatomie en onderzoek (skelet-/anatomische variaties, doelgebieden, houdingen analyseren op hun functie) 
  • Yin Yoga Asanas en Assisted Yin 
  • Chakra studie (gebaseerd op de leringen van Dr. Hiroshi Motoyama en Paramahansa Yogananda) 
  • De principes van Karma en Samskaras 
  • De principes van Vrittis en Vasanas 
  • Diverse meditatietechnieken 


De chakra studies zijn gebaseerd op de leer van Dr. Hiroshi Motoyama en Paramahansa Yogananda. 

Deze training is bedoeld om je een diepgaand inzicht te geven in de menselijke anatomie. Wij zijn ervan overtuigd dat dit van onschatbare waarde zal blijken wanneer je lesgeeft. We gaan in op het vocabulaire van Yin Yoga houdingen en hun variaties en hoe ze te onderwijzen. 

Daarnaast onderzoeken we de theorie van de Chakras en verschillende Chakra meditaties. 

Voor wie is het ? 
Deze training is bedoeld voor elke student die al minstens een jaar yoga beoefent, waaronder Yin Yoga. 

Planning 
Data: 5 augustus tot en met 18 augustus 2019.
Dagindeling is als volgt: 
Maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 12:00 tot 15:00 uur
Zondag van 13:00 tot 18:00 uur
Dit is een 100-uurs opleiding, erkend door Yoga Alliance. 
Huiswerk en opdrachten maken onderdeel uit van de training, er is geen examen. 

Docenten 
Zowel Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil hebben intensief gestudeerd bij Paul en Suzee Grilley. Anat is een van de vaste assistenten tijdens hun Teacher Trainings. 

Anat Geiger 
Boegbeeld van Yin Yoga in Nederland, en ziel van de YogaGarden. Haar lessen zijn niet alleen met Yin en Yang gevuld, ze drijven vooral op haar wijsheid, humor en kracht. Anat’s yogakennis gaat diep en strekt ver- zij heeft de sleutel tot iedere wijze les die ze ooit heeft gehad en opent er deuren mee die anders voor je gesloten zouden blijven. 

Marcel van de Vis Heil 
Vader van de YogaGarden, Marcel heeft een enorme vakkennis op yogagebied. Als yogadocent is hij kalm, opmerkzaam en toegewijd, hij heeft oog voor detail. 
Anusara Yoga heeft hem geleerd zijn hart te volgen, onvermijdelijk bracht hem dit naar Yin Yoga en Paul en Suzee Grilley. Zijn studies bij hen hebben zijn horizon verbreed en verstevigen het fundament van YogaGarden en hun Teacher Training. 

Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie? Mail dan naar info@moonyogaclub.com