Irene le Roy

Waarom meer liefde voor jezelf iedereen gelukkiger maakt.

Liefde voor jezelf is de basis voor elke relatie; een liefdesrelatie, samenwerking tussen collega's of een vriendschap. Wanneer je innerlijke rust ervaart, geniet je meer. Kan klein geluk je raken en positief verrassen. De levensenergie straalt uit je ogen en ook de mensen om je heen genieten van je enthousiasme. Een positieve houding creeërt ook een veilige basis voor de ander. Gesprekken en onderhandelingen verlopen soepel. En mocht je er een keer niet uitkomen, laat je het makkelijk los. Je vertrouwt op jezelf en er komt vast iets nieuws en beters op je pad.  

Klinkt goed maar waarom is dit dan zo lastig? 
Het gekke is, is dat we juist voor de ander onszelf wegcijferen. Terwijl dit op de lange termijn een negatief effect heeft in relaties. In de drukke en stressvolle maatschappij waarin wij leven is het soms moeilijk koers te houden en vast te houden aan hetgeen dat jou blij maakt. Je gezin, werk, (schoon)ouders en sociale contacten vragen veel tijd. Hierdoor maken we te weinig tijd voor onszelf vrij. Wanneer je je eigen verlangens en passie structureel op de tweede plaats zet. Dan zul je je steeds lastiger kunnen opladen. Totdat je op het punt komt dat je het gevoel hebt helemaal leeg te zijn. Hoofdpijn en stressgerelateerde klachten steken de kop op. Je verliest de controle en vaart stuurloos op emoties die de overhand krijgen. Dit heeft ook zijn weerslag op je omgeving.

Find your true north
In een vliegtuig is het overduidelijk. Als de zuurstofmaskers naar beneden komen: zorg je eerst voor jezelf en dan pas voor je kind of buurman naast je. En in het echte leven is het niet anders. Je grootste bezit is je gezondheid en het is je plicht naar de mensen die je lief hebben om goed voor jezelf te zorgen. Meer liefde en tijd voor jezelf maakt van jou een betere geliefde, fijnere college, een lieve papa of mama met heldere grenzen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt "your true north". Het is je oriëntatiepunt, een vast punt in een wereld die in hoog tempo constant verandert. Het helpt je koers te houden. Het is gebaseerd op wat belangrijk is voor jou, je diepste verlangen, je passie en motivatie om voldoening uit dit leven te halen.

Soms spreek ik mensen na mijn yoga lessen die aangeven niet goed te weten wat hun passie nou precies is. Ze zijn het contact met hun innerlijke kind en hartenstem kwijt. Of je nu een schrijver bent op zoek naar inspiratie, een entrepreneur die op zoek is naar meer creativiteit, of juist iemand bent die wilt ontdekken waar je enthousiast van wordt en wat je passie is. Het begint allemaal bij goed in je vel zitten en te vertrouwen op je innerlijke kompas; to find your true north.

6 tips voor meer tijd en liefde voor jezelf:

1. Investeer in jezelf
Het begint met meer tijd voor jezelf vrij te maken. Dan heb je de mogelijkheid je te ontwikkelen en te groeien. Tijd voor jezelf is de eerste stap naar een liefdevoller, gezonder, meer gebalanceerd en succesvol leven.   

2. Stap uit je comfort zone
Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt. Ga alleen een weekendje weg, schrijf je in voor een Yoga Nidra workshop of zet je telefoon een keer een hele dag uit. Door even uit je comfort zone te stappen, schud je alles even door elkaar. Dit verfrist en hierdoor haal je het maximale uit jezelf.

3. Go back to nature
Albert Einstein zei ooit 'Look deep into nature and then you'll understand everything better'. Loop op blote voeten door het bos, neem eens een duik in de zee en probeer minimaal 30 minuten per dag in de buitenlucht te wandelen. 

4. Eet zo groen mogelijk. 
Vermijd kant en klaar maaltijden. Bereid je maaltijden zelf en kies voor verse biologische producten. Of kies voor hoogwaardige voeding, zoals de cold pressed juices van MYC Juicery boordevol vitamines en mineralen. 'Your food is your medicine' - Socrates

5. Luister naar jezelf
Luisteren is essentieel in communicatie. Probeer de signalen van je lichaam te voelen tijdens Yoga en Meditatie. Durf deze gevoelens en sensaties te analyseren. Wees lief voor jezelf en bedenk dat het een proces is waarin elke dag weer anders kan voelen.

6. Zet de afspraak met jezelf in je agenda
Zet de afspraken met jezelf in je agenda en bescherm deze. Plan bijvoorbeeld op zondag jouw Yoga & Mindfulness lessen van komende week in bij Moon Yoga Club. De afspraak met je zelf is even belangrijk, al dan niet belangrijker dan die afspraak met je collega of vriendin.

    Meer liefde voor jezelf maakt je een leuker mens. Gelukkige mensen hebben betere sex, hechte vriendschappen en bruisen van energie. Je zal krachtiger en positiever in het leven staan. Dit helpt je keuzes te maken die echt bij je passen. Alle mensen die je liefhebt zullen je er dankbaar voor zijn en over een jaar ben je blij dat je vandaag gestart bent. Zie je op de mat. 

    Namasté, 

    Irene