Nieuw Fysiotherapie bij Moon Yoga Club

Met veel trots kunnen we vermelden dat het team van Moon Yoga Club per april uitgebreid wordt met een fysiotherapeute. Femke Dekker zal fysiotherapie behandelingen en sportmassages uitvoeren binnen Moon Yoga Club. We kennen haar ook als gastvrouw bij ons en ze is veel in de Yoga en mindfulness lessen te vinden. Ik stelde 9 vragen aan onze kersverse fysiotherapeute: 

1. Wat is fysiotherapie?
Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in spieren of gewrichten, een verkeerde houding of een blessure. Een fysiotherapeut kan het lichaam beter laten functioneren en kan pijn verminderen. Fysiotherapie is een van de belangrijkste redenen om een aanvullende verzekering af te sluiten, omdat daar binnen groot aantal behandelsessies fysiotherapie worden vergoed.

2. Wanneer kan fysiotherapie je helpen?
Bij blessures of wanneer men last krijgt van nek- en rugklachten. Dit kan opspelen tijdens overbelasting, stress, aangeboren problemen of ouderdom. Natuurlijk zorgt slijtage ook voor extra zorg en aandacht voor je lijf.  Ik behandel alle klachten die met bewegen te maken hebben. Zoals:

 • Artrose
 • Enkelletsel
 • Hernia
 • Klachten aan arm, nek en/of schouder
 • Rugklachten
 • Polsblessure
 • Reuma
 • Sportblessure
 • Een beroerte
 • Osteoporose (botontkalking)
 • Spierziekten (ALS, MS)
 • Fibromgie
 • Ziekte van Lyme
 • RSI en stress gerelateerde klachten

3. Welke achtergrond heb jij op het gebied van fysiotherapie?
Ik ben in 2004 afgestuurd als bewegingswetenschapper aan de universiteit van Maastricht met als master specialisatie inspanningsfysiologie; met als onderwerp top atleten bij de olympische spelen van Athene. Na mijn studie heb ik 4 jaar gewerkt als onderzoeker in het UMCG Groningen bij de revalidatie afdeling. In die periode heb ik ook mijn opleiding fysiotherapie afgerond. Inmiddels ben ik ruim 10 jaar werkzaam als fysiotherapeut in verschillende revalidatie centra. Ik heb mijn neurologie master opleiding afgerond waardoor ik ook alle neurologische aandoeningen behandel, zoals MS, Parkinson, spierziekte, herstel na herseninfarct en bewegen bij hart en vaat problemen. Heel veel zin om de fysiotherapie nu bij Moon Yoga Club op te starten.

4. Waarom wil je een verbinding maken tussen Yoga en fysiotherapie?
Vanaf het moment dat Moon Yoga Club haar deuren opende was ik er niet meer weg te slaan. Ik doe 3 jaar intensief aan yoga. Yoga heeft mij persoonlijk enorm geholpen meer in balans te komen in een voor mij hectische periode met 3 kindjes, werk en gezin. Ik zie dat Yoga en fysiotherapie heel erg met elkaar samenhangt. Sommige yoga oefeningen zijn oefeningen die een op een terug komen in een fysio behandel plan. Vanuit mijn ervaring bij het revalidatie centrum Heliomare ben ik getraind om te kijken naar wat er nog wél mogelijk is. Ik hoor soms mensen om me heen die onzeker worden na een blessure en dan een periode niet meer durven te komen naar Yoga. Uit angst hun lichaam te overbelasten. Met deze mensen ga ik graag aan de slag en kijk ik wat er nog wel mogelijk is.

Ik kijk er naar uit om binnen Moon Yoga Club de verbinding te maken tussen Yoga en Fysiotherapie. Mensen de mogelijkheden van hun eigen lichaam laten ontdekken en zo herstel te bespoedigen. Daar wordt ik blij van.

5. Na hoeveel keer kunnen mensen al resultaat merken?
Dat hangt helemaal af van de klacht en de duur van de oorzaak. Het mooie is dat na een paar behandelingen de meeste personen veel verlichting ervaren.

6. Waarom is de combinatie van yoga, cold pressed juices en fysiotherapie zo goed?
Het lijf is 1 geheel. Alles draagt bij aan een goed herstel van het weefsel. Daarin is je mindset ook heel belangrijk. Wanneer je je alleen op een verstuikte enkel focust, een ongezonde levenstijl hebt en veel stress ervaart zit je je eigen herstel in de weg. Wanneer je een goede behandelaar hebt, gezond eet en de juiste mindset hebt, ervaar je minder stress. Hierdoor herstelt het lichaam sneller doordat het zelfhelendvermogen van het lichaam gestimuleerd wordt.

7. Wat is je favoriete yoga les?
Ik kom gemiddeld 3 a 4 keer per week naar Moon Yoga Club. Ooit ben ik begonnen bij Asthanga docent Daniela. Ik ga graag naar de Stress relief less van Irene le Roy en Mirjam Zonjee voor de ontspanning. En de Core Power van Daniela Fürst en Livia Radmanic om mijn lijf sterker te maken na de bevalling van mijn derde kindje.  Heel uitdagend om af en toe op mijn hoofd te staan tijdens haar lessen!  

8. Wat is je favoriete MYC Juice?
Laatste tijd de Green Supply. Mijn dagelijkse portie groene groente in een flesje. Zo drink ik mijzelf gezond.

9. Hoe kunnen we je boeken?
Iedereen kan vanaf nu bij mij terecht, mannen vrouwen en kinderen. Je hoeft geen yoga member te zijn om fysio afspraken of een sportmassage te boeken. Je mag met een verwijzing komen van de dokter maar iedereen kan een afspraak maken. Voorlopig werken we contract vrij. Dit houdt in dat je de fysio behandeling voorschiet en de factuur declareert bij je zorgverzekering.  Mensen kunnen eenvoudig een afspraak inplannen via de gratis Moon yoga club app, bellen met 072-7436011 of even binnenlopen bij de balie. Grote kans dat je Femke daar treft achter de balie.