Workshop Mindful leven

Workshop Mindful Leven

 Ken je dat overweldigende gevoel dat er geen einde lijkt te komen aan de dingen die allemaal nog moeten gebeuren? Dat je hoofd constant bezig is met plannen, regelen en soms zelfs piekeren? Over zaken thuis, op het werk, studie, gezondheid 

 Ik snap hoe dit voelt, want een aantal jaar geleden voelde ik mij precies zo. Geruime tijd had ik zelfs niet eens door dat ik last had van stress gerelateerde klachten. Hierdoor belandde ik uiteindelijk in een burn-out, met alle gevolgen van dien. Nu ik terugkijk op die periode kan ik gelukkig zeggen dat dit een van mijn meest leerzame ervaringen is geworden. Waarom vertel ik je in detail tijdens de workshop. Maar je raadt het vast wel. Het was tijdens mijn burn-out dat ik mindfulness echt ging beoefenen, waardoor ik spoedig herstelde.

Ons brein draait overuren
Het levenstempo is hoog en via (social) media, werk en/of studie krijgen we dagelijks een lading informatie binnen. Vliegend van hot naar her, vaak zonder echt aan te komen en met de volgende bestemming alweer in het achterhoofd, proberen we het tempo bij te houden. Terwijl we te weinig tijd vrij maken om alle informatie te verwerken, waardoor we overprikkeld raken. Tevens kan de interne criticus de gemoedstoestand aardig saboteren en zaadjes plant voor gedachten als; ik ben niet goed genoeg. Doordat we zoveel in ons hoofd zitten piekeren we er wat af, waardoor verschillende stressklachten kunnen optreden, welke kunnen leiden tot o.a. burn-out, depressie, fysieke klachten, angst en slapeloosheid.

Terug naar de basis
De definitie van mindfulness staat voor ‘aandachtgericht in het nu zijn’. Tijdens deze workshop train je dankzij diverse technieken je aandacht en leer je om je bewustzijn en ervaring te verplaatsen naar wat er 'nu' is. Dit helpt je om uit de maalstroom van gedachten te komen. Door aandachtgericht aanwezig te zijn, zonder daar een oordeel over te vellen of het te willen veranderen, beoefen je mildheid en acceptatie voor wat je in het moment ervaart. En uiteindelijk helpt het je in het maken van gezondere keuzes. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness zorgt voor minder stress, pijnklachten, angst, depressie, en voor meer focus, compassie en een beter geheugen.

Tijdens deze workshop leer je:

- de basis theorie van mindfulness

- diverse mindfulness oefeningen kennen

- duidelijke technieken om gemakkelijk mindfulness zelf te beoefenen

- en krijg je een handig overzicht met tips & tricks die je dagelijks kunt toepassen

Wanneer?

Datum: vrijdag 30 november
Tijd: 13:00 – 15:30 uur

Prijs: €30,-

Moon Members*: €20,-

*Moon Members zijn Moon Yoga Club leden met een onbeperkt Moon Membership of All you can abonnement. Wil je ook een Moon Member worden? Vraag meer informatie aan de balie.

Aïsha Zafirah is yogadocent, mindset en mindfulness coach (vanuit de cognitieve gedragstherapie) en energetisch therapeut. Voor een uitgebreidere kennismaking, klik hier. 

Aisha Zafirah