Workshop Meditatie door Rolandjan van Mulligen

Kom thuis bij jezelf met behulp van drie meditaties begeleid door yoga- en meditatiedocent Rolandjan van Mulligen. Meditatie is niet iets wat je doet, het is je natuurlijke staat van Zijn.
 
Waarachtige meditatie gaat over zelfrealisatie, ontdekken wie of wat je werkelijk bent. Rolandjan nodigt je uit de aandacht te verschuiven van de actieve denkgeest naar de stille ruimte van bewustzijn waarbinnen de gedachtes plaats vinden en wat je ten diepste bent. De zittende meditaties zullen worden afgewisseld met liggende rust momenten, yin yoga houdingen en zo nodig wat activerende yoga oefeningen. Tevens is er voldoende ruimte voor vragen en het delen van ervaringen.

Meditatie: moeiteloos Zijn / Ik Ben
Voorafgaand aan je verhalen, je rollen, je naam, leeftijd, etc. Ben je simpelweg. Dit 'zijn' of 'ik ben' is tijdloos en onveranderlijk aanwezig, het is de rust, de vrede die je zoekt. Laat je verhalen een moment los en ervaar het zelf.

Meditatie: 'Neti Neti' (niet dit, niet dat)
Vanuit de 'ik ben' staat, gaan we meditatief kijken naar onze ervaringen. Een meditatievorm om je ware vredige natuur te ontdekken is om eerst te gaan kijken naar wat je niet bent. Kloppen je aannames over jezelf eigenlijk wel? Ben je wat je denkt, wat je voelt en wat je doet? Wat je waarneemt is niet je essentie; je neemt het waar en het drijft voorbij. Niets wat je ervaart is blijvend. Je ziet een gedachte opkomen en weer voorbij drijven. Het word duidelijk dat je niet je gedachten bent; je hebt gedachten. Je bent niet je emoties, je hebt emoties. Wie of wat neemt deze voorbijgaande ervaringen waar..?

Meditatie: ervaar jezelf als Aanwezigheid
'Meditatie is niet het verstillen van het denken. Ware meditatie is de herkenning van je werkelijke identiteit als het stille, onverstoorbare bewustzijn waarin de activiteit van het denken verschijnt, of dat denken nu kalm of onrustig is.' (Nin Sheng)
De laatste meditatie zullen we samen vooral in stilte zitten. Je bent de ruimte waarin alle levenservaringen zich afspelen, niets laat een spoor na; wat jij bent is onvoorwaardelijk vrij en onverstoorbaar.

Over Rolandjan

Rolandjan van Mulligen

Sinds jonge leeftijd liep ik rond met de vraag: 'wie ben ik?' Is wie ik ben een mengeling van gedachten, overtuigingen, gevoelens, wat ik doe en heb geleerd, of is er meer? Wie of wat ben ik in essentie? Deze vraag heeft me altijd bezig gehouden en geleid naar het pad van yoga en meditatie en later Advaita (non-dualiteit).
Veel verschillende yogastijlen, meditatievormen en therapieën heb ik mogen ontdekken en beoefenen de afgelopen vijftien jaar. Door de bijzondere docenten op mijn pad werd iedere keer weer een stukje van de sluier opgelicht. Duidelijk werd dat al die aspecten in mijn leven waar ik me mee associeerde, die ik dacht te zijn, continu aan verandering onderhevig waren en dus mijn ik-beeld een zeer onstabiel en onzeker karakter gaven.
Volgens spirituele leraren is het mogelijk wakker te worden uit de droomstaat van identificatie met dat wankele zelfbeeld, oftewel ego. De ideeën en illusies omtrent wie we denken te zijn te doorzien en te realiseren wie of wat we daadwerkelijk zijn. Soms word dit aangeduid met termen als Bewustzijn, stille aanwezigheid, het Absolute, spirit of het grote Mysterie.

Deze woorden verwijzen naar dat wat woordeloos en tijdloos aanwezig is. Mijn fascinatie en nieuwsgierigheid brachten me bij de Advaita of non-duale overdracht van onder andere Sri Mooji, Ramana Maharshi, Nissargadatta Maharaj en Adyashanti.
Met passie en vreugde deel ik het geleerde en datgene wat ervaren wordt in yogalessen, meditaties en workshops. 

Ga je mee op reis? Reserveer vandaag nog je mat via de Moon Yoga Club app. 

Wanneer zaterdag 15 september

Tijd: 13.00-15.30 uur

Prijs: € 30,- *

Moon Members en All you can leden ontvangen 10% korting.