Diet Tilanus

Met veel trots presenteert Moon Yoga Club Savasana Viool Concert met internationaal top violiste Diet Tilanus.  
Diet Tilanus is een gepassioneerde violiste wiens interpretaties altijd vol diepgang en warmte zijn. Door haar grote liefde voor kamermuziek besloot ze, na uitnodiging, zich aan te sluiten bij Amsterdam Sinfonietta, geleid door concertmeester Candida Thompson, waarmee ze de wereld rondreist, speelt en opnames maakt.
Diet zal in het Savasana Viool Concert Partita II in d klein van JS Bach en Partita III in E groot van JS Bach spelen. In een Savasana Concert zit of lig je comfortabel op een mat op de grond. Er zijn ook een aantal zit plaatsen beschikbaar.

 

Wanneer: Zaterdag 3 november

Tijd: 11.30-12.30 uur 

Prijs: €30,-* 

Moon Members ontvangen 50% korting en betalen slechts €15,-  
Ben je nog geen Moon Member, maar wil je wel gebruik maken van deze aanbieding? Sluit dan een Moon Membership af voor € 59,- per maand (na 3 maanden maandelijks opzegbaar). En ervaar de combinatie van onbeperkt Yoga, meditatie, pilates en kortingen op workshops & events.

Reserveer je mat via de gratis Moon Yoga Club app of bel 072-7436011.

Over Diet Tilanus: 

Diet Tilanus is een gepassioneerde violiste wiens interpretaties altijd vol diepgang en warmte zijn. Door haar grote liefde voor kamermuziek besloot ze, na uitnodiging, zich aan te sluiten bij Amsterdam Sinfonietta, waarmee ze de wereld rondreist, speelt en opnames maakt met solisten als Janine Jansen, Martin Fröst, Barbara Hannigan en Sol Gabetta.

Diet gaf recitals en kamermuziek concerten in de meest prestigieuze zalen van europa, azie en australie, zoals de Barbican Hall in London, de Hermitage en het Concertgebouw in Amsterdam, the Kobe National Center for Performing Arts, NCPA Mumbai en Mazda Hall Pune in India voor het "Arties Festival"... met onder andere Joshua Bell, Julia-Maria Kretz, Christophe Morin, Candida Thompson en Daniel Bard. Met haar londense piano trio won ze de "Ivan Sutton Award", en ging op tournee naar Australie voor concerten en om master classes te geven in Brisbane.

Na deel te hebben uitgemaakt van de Akademie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, lid van het Mahler Youth Orchestra en concertmeester van het Nationaal Jeugd Orkest is Diet een zeer ervaren orkest musicus en is de gewaardeerde gast in de beste orkesten van Europa, onder leiding van Claudio Abbado, Bernhard Haitink, Zubin Mehta, Daniel Harding, Mariss Jansons en Daniele Gatti. Diet studeerde met onderscheding af aan de Guildhall School of Music and Drama in London, bij David Takeno, en aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Ilya Grubert. 

Ze geeft nu haar kennis door als coach van het Nederlands Jeugd Strijk Orkest. Je kunt Diet regelmatig op tv en radio beluisteren, waar ze zowel solo repertoire speelt, zoals Ysaye’s tweede solo sonate als kamermuziek zoals het klarinet kwintet van Mozart.

In 2016 richtte zij het Jacob Olie Trio op, waarop hun debuut in het Muziekgebouw aan t IJ volgde. Het Jacob Olie Trio is niet meer weg te denken uit het rijke kamermuziek landschap van Nederland en is ook regelmatig op de radio te beluisteren. Als Diet niet viool speelt is ze dol op yoga, klimmen en gezellige avondjes uit !