Jennifer Rijs

Moon Yogi Jennifer Rijs ging voor het eerst naar yoga Nidra. Wil je weten hoe dat was? Lees snel verder: 

Jennifer Rijs:
Nu ik probeer liever voor mijzelf te zijn en beter voor mezelf te zorgen, neem ik mijn ontspanning serieuzer dan ooit. Yoga is hierin voor mij een ideale uitkomst.

Ik volg minstens één keer per week een les Yin Yoga om mijn stress los te laten. Maar van een beetje experimenteren ben ik ook niet vies en maakte een uitstapje naar een les Yoga Nidra. In deze blog lees je over mijn ervaring. 

Jennifer Rijs

Nidra groentje
Ik heb wel wat meditatie ervaring maar nog nooit een Yoga Nidra gedaan. Deze eeuwenoude Indiase ontspanningstechniek laat je de “healing space” tussen waken en slapen ervaren. Je werkt tijdens deze sessie aan het nemen van een besluit over een topic welke er op dat moment in jouw leven speelt. Maar omdat je dus half slaapt/wakker bent wordt het maken van je keuze overgenomen door je onderbewustzijn. De keuze wordt gemaakt door het puurste gevoel in jou. Niet met je hooft maar echt met je hart.

MYC Juicery

Mijn eerste Nidra

De Yoga Nidra werd gegeven door Hanneke Peeters, founder van Rock Your World ( persoonlijk mega fan van) en vond plaats in de  Moon Yoga Club (mijn lievelingsplekje) De mooiste yoga school van Alkmaar en omstreken. Hanneke begeleiden de Yoga Nidra door alle deelnemers van een steen te voorzien en liet ons een inner compas kaart trekken. De kaart met daarop jouw speerpunt van focus. Het onderwerp van de kaart zou worden meegenomen in de meditatie. Ik trok teamwork. Zonder de betekenis te hebben op gezocht dacht ik meteen aan PP en ik. Thuis zijn wij een team, hij mijn steun en toeverlaat.

Yoga Zaal en Boutique Moon Yoga Club

Nidra Yay/Nay?
Het was echt heerlijk! Je ligt op je rug op de yogamat en luister naar de woorden van Hanneke. Zij laat je van alles visualiseren om zo tot een meditatie te komen. Denk hierbij aan; “Je staat in een veld vol met bloemen in de verte komt er iemand naar je toe gelopen. Je ziet nog niet wie het is maar straks wel.”

Het gekke was dat ik op een gegeven moment voelde dat ik bijna sliep maar ook weer niet. Mega bizar! Tijdens de meditatie gebruikt ze verschillende Ayurvedische spray’s die ieder een eigen geur hebben en je gemoedstoestand prikkelen. Na de meditatie voelde ik mij echt extreem ontspannen en de rest van de dag ook. Na de les mocht je opzoeken wat je innercompasscard nu ook echt betekende. Zo las ik de omschrijving van mijn teamwork kaart welke ik eerste op PP en mezelf betrok. Maar de werkelijke betekenis van de kaart was een schot in de roos en sloeg op alles wat er nu in mijn leven speelt op persoonlijk vlak. Dat kan geen toeval zijn!

Aurasprays van Rock Your World

Als jij opzoek bent naar meer ontspanning of zelfliefde om wat voor reden dan ook, kan ik je een Yoga Nidra van harte aanraden. Namasté peepz.

Inner Compascards

Deze blog heb ik gemaakt uit eigen initiatief en is dan ook absoluut geen betaalde reclame voor de genoemde bedrijven maar puur vanuit mijn persoonlijke en oprechte enthousiasme en interesse. 

Jennifer Rijs. 
https://blogbyjenn.nl