‘Ontdek jezelf steeds opnieuw. Dan blijf je groeien. Dat proces houdt nooit op. Het is namelijk wat leven is. Ontwikkeling is leuk.’ Marianne Timmer staat zelfverzekerd voor een groep jonge gedreven mensen van de Postcode Loterij.

Dit jaar heeft de Postcode Loterij meer geld dan ooit weten op te halen voor goede doelen middels een loterij. Het is januari. Reden genoeg met met de afdeling marketing van de Postcode Loterij even terug te blikken, stil te staan bij het succes, maar vooral vooruit te kijken naar 2024. Dit succes smaakt naar meer. Kunnen we onszelf dit jaar weer overtreffen? Ons? Ja, ik voel mij verbonden met deze mooie groep young professionals, want ook ik draag mijn steentje bij in de vorm van interim marketeer bij deze mooie goede doelen organisatie. Niemand minder dan Marianne Timmer, 3 keer Olympisch Goud winnares, kwam speciaal naar het concertgebouw om haar verhaal te delen. 

Marianne heeft vele successen behaald in de topsport. Ze kent de druk van presteren. De zoete smaak van overwinning, de druk van opnieuw de top willen behalen en de top willen blijven behouden. Marianne heeft driemaal gepiekt met olympisch goud. Ook kent ze diepe dalen. En hoe ze de moed en kracht in zichzelf vindt om zichzelf continue te verbeteren. En wat te doen als de gouden plakken buiten bereik raken. Ik zie een enorm drive in deze bijzondere vrouw. Dit heeft haar gevormd tot de powervrouw wie ze nu is. 

8 lessen die ik van Marianne heb geleerd en die ik ook met jullie wil delen: 

 1. Wat zie jij als een belangrijke eigenschap?
  'Zelfreflectie is enorm belangrijk. Durf kritisch naar jezelf te kijken. Als je niet kritisch naar jezelf kunt kijken, zie je niet waar je verbeter punten liggen. Dan zal je niet zien op welk vlak er werk aan de winkel is. Dan zal je niet groeien. Dan houdt het op en kom je niet verder. Houd jezelf een spiegel voor en pak weer de regie. Zo krijg je plezier in wat je doet. Dat kan alleen als je gezonde keuzes maakt.'
 2. Hoe kun je jezelf verbeteren? 
  'Niemand is perfect. Ik niet jij niet. Maar dat is helemaal geen probleem. Maak zo veel fouten als mogelijk is. Omring je niet met mensen die alles wat je doet geweldig vinden; je kunt je alleen ontwikkelen als je eerlijke feedback krijgt. Daar groei je van als mens. En omring je met mensen die beter of slimmer zijn op een bepaald gebied. Daar leer je super snel van'
 3. Is beweging belangrijk?
  'Bewegen is super belangrijk. Voor iedereen. Ik heb het niet over topsport, maar over gewoon stevig beweging. Een goede conditie is de basis voor een fijne mindset. Je kunt alles wat je doet veel beter volhouden als je fit bent. Focus op de stappen die je NU kunt nemen. Dan behaal je elk doel. Ik fiets, loop en doe krachtraining, ik doe elke dag wel wat.' 
 4. Wat kan bewegen nog meer voor je doen? 
  'Mensen zijn gemaakt om actief te zijn. Als je beweegt, dan gebeurt er van alles in je lijf. Je bloeddruk gaat omhoog, je gaat zweten en je ruimt alle rotzooi die je meesleept op. Maar bewegen is niet alleen goed voor een gezond lijf. Ook de sociale kant van het verhaal telt mee. Ga met een vriend of vriendin samen, dat kan hartstikke gezellig zijn!' 
 5. Hoe haal je meer voldoening uit de dingen die je doet? 
  'Als je je goed voelt, dan heb je in alles wat je doet plezier. Je moet een soort ouder van jezelf zijn en echt voor jezelf zorgen. Het begint allemaal met goed slapen, gezond eten, bewegen en een goede mindset. Als je dat geregeld hebt, dan ben je een leuker mens voor jezelf en voor anderen. Zo is het echt.'
 6. Hoe weet je dat iets bij je past?
  'Ga dingen uitproberen. Je komt er vanzelf achter of iets bij je past of niet. Je hoeft het niet helemaal te weten, doe het gewoon. Doe een stap in de richting die je leuk lijkt. Kom dichterbij en merk wat het je brengt.'
 7. Hoe wordt je de beste versie van jezelf? 
  'Als je iets leuk vindt, dan kun je het ook. Misschien niet meteen, maar wel als je er tijd in stopt. Je kunt echt de beste versie van jezelf worden. Kies een doel, zodat je een focus punt hebt en ga je ervoor trainen. Als de wekker gaat en je springt met een vrolijk gevoel je bed uit, omdat je niet kunt wachten de dag te beginnen; dan weet je het!'
 8. Hoe blijf je veerkrachtig? 
  'Veel mensen zijn vastgeroest en ze draaien elke dag hetzelfde riedeltje af. Ze werken, eten, doen boodschappen en gaan slapen. Dat is het dan. Dag in, dag uit. Ik denk dat het leuker is om af en toe iets nieuws te doen. Iets dat je nog nooit hebt gedaan. Ga eens praten met mensen buiten je eigen  kringetje. Probeer je dagritme een keer om te gooien of ga iets doen waar je de ballen verstand van hebt. Dan gebeuren er interessante dingen.'

Wat een kracht straalt Marianne uit terwijl ze haar persoonlijk vehaal vertelt en ze is niet bang om een licht te schijnen op de donkere delen van haar loopbaan. De kracht die zij daar laat zien is bewonderingswaardig en inspirerend.  

Het doet mij denken aan mijn persoonlijk doel. Als persoonlijk en spiritueel experiment wil ik kijken of ik volledig kan leven vanuit mijn hart en volledig durf te vertrouwen op mijn intuïtie in de keuzes die ik maak. En Marianne doet het gewoon! Zonder er te veel over na te denken, met een grote dosis Groningse nuchterheid. Dank je wel voor je wijsheid, Marianne. Het gemak waarmee jij keuzes maakt is bewonderingswaardig. Op mijn beurt geef ik het stokje door en deel ik hier jouw lessen en hoop ik dat jouw verhaal meer mensen inspireert binnen onze Moon community. Wil je meer lezen over Marianne? Haar boek 'De Timmer Fabriek' is nu verkrijgbaar op bol.com. 

Zonder te veel in dagdromen te belanden over doelen die ik wens te behalen in 2024 en te zorgen dat ik met mijn voeten op de grond blijf staan, doe ik het liefst elke dag Yoga. Yoga is voor mij de ultieme practice die mij leert wat discipline is. Stap voor stap. Yoga leert mij te observeren wat er speelt in mijn onderbewustzijn. Elke practice is anders. Elke les is uniek. En het leuke, altijd een andere samenstelling van yogi's die met mij mee doen bij Moon Yoga Club. Dank je wel lieve Moon Community dat we samen onze practice delen. Ik zie je graag op de mat. Laten we samen ook in 2024 veel plezier beleven in het proces van zelfontwikkeling.

Ja, ik start vandaag > 

Liefs Irene