You’re one in a melon! Fysiek kun je de krachten van deze volle maan van positief versterken door deze periode veel rood voedsel te eten zoals rode kool, rode druiven, watermeloen. Maar ook chocolade (jeej!), rucola en turmeric zijn deze periode extra goed voor je.

Zin in een frisse salade met watermeloen en appel van Ottolenghi? 'Deze salade is heerlijk zo op zich, hij straalt zomer en gezondheid uit en is verrukkelijk. Maar het is ook lekker om wat geroosterde zoute pinda’s, pistache- of cashewnoten toe te voegen. Watermeloen is wat ons betreft altijd een goed idee, graag willen we daarom een van onze favoriete recepten met watermeloen:

Ingrediënten

- 1⁄2 middelgrote watermeloen (1,3 kg), schil en pitten verwijderd, vruchtvlees in repen van 7 cm lang en 1⁄2 cm breed (600 g)
- 2 Granny Smiths, klokhuis verwijderd, in staafjes van 7 cm lang en 1⁄2 cm breed (250 g)
- 3 limoenen: rasp er 2 tl schil af en pers er 3 el sap uit
- 1 el olijfolie
- 2 stengels citroengras, bovenste 7 cm afgeknipt, houtige buitenste blad verwijderd, fijngehakt (10 g)
- 5 g muntblaadjes
- 10 g korianderblad
- 1⁄2 el zwart mosterdzaad, licht geroosterd
- zeezoutvlokken

Bereidingswijze

1. Maak de salade pas vlak voor je hem opdient, omdat hij anders zompig wordt. Vermeng in een grote kom de meloen, appels, limoenrasp, limoensap, olijfolie en citroengras met driekwart van de kruiden en 3⁄4 tl zeezout. Gebruik je handen als zeef en schep de salade op een platte schaal. Er zit nog heel wat vocht in de kom dat je niet nodig hebt. Bestrooi de salade met de overgebleven kruiden, het mosterdzaad en 1⁄4 theelepel zeezout en dien hem op.

Watermeloen bevat vitaminen die helpen de huid soepel en
veerkrachtig te houden, zoals vitamine A, B6 en C. Daarnaast helpt
watermeloen je vochthuishouding op peil te houden en dat is goed
voor je huid. En een leuk extra weetje: je kunt watermeloen ook als vochtinbrengend gezichtsmasker gebruiken. Leuk voor als je wat over houdt. 
Enjoy!