De maan regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Het is zaterdag 24 februari de volle maan met het thema ‘Fire of Transformation’. De volle maan van vandaag staat in maagd en recht ertegenover staat de zon in het mystieke teken Vissen. Je kunt de uitwerking van deze maan sterk ervaren. Er ontstaat mogelijk een conflict tussen de eigenschappen van deze twee tegengestelde tekens en spanning tussen gevoel en verstand. Je kunt nu overwegen om belangrijke beslissingen te nemen en werkelijk knopen doorhakken. Je voelt dat er verandering mag komen en het vuur om dingen te willen veranderen wordt aangewakkerd. 

De dunne darm is het vuur van transformatie. De dunnedarm selecteert het zuivere van het onzuivere. Het zuivere gaat in het bloed het onzuivere verlaat het lichaam via de dikkedarm. Het verbrandingsvuur van de dunne darm zorgt er voor dat voedsel omgezet wordt naar Chi, levensenergie. Chi dat vervolgens haar weg vindt naar het hart. Dit helpt je keuzes te maken die echt bij je passen en te leven vanuit je hart. Het vuur in je hart is verbonden met je hogere zelf. Als de Chi goed stroomt, zie je dat terug in de twinkeling in iemands ogen. Iemands ogen zijn dan helder en stralen levensenergie uit. Je leeft dan vanuit je hart, your true north. 

De energie van groei en transformatie en gaat vaak gepaard met een vorm van chaos. Wees mild voor jezelf als dingen even anders lopen dan anders. 

Vanuit de Chinese medicijnleer is de dunne darm meridiaan een Yang meridiaan. De dunne darm meridiaan geeft bewustwording en inzicht op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Stroomt de energie hier goed? Ben je helder van geest en voel je goed aan wat bij je past. Wanneer deze uit balans is of er een energie blokkade zit, heb je moeite om voedsel te verteren, is voor jou onduidelijk wat zuiver en onzuiver is en kun je last hebben van oorproblemen.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door je dieet te versimpelen. Eet veel bladgroen. Dit is goed voor je spijsvertering. Maar ook donkere chocolade (jeej!), groene thee en turmeric zijn deze periode extra goed voor je. Probeer zo veel mogelijk natuurlijke, biologische producten te eten.

Voor de volle maan van 24 februari organiseert Moon Yoga Club  zaterdagochtend om 10.30 uur uur een speciale Full Moon Healing Yoga les met Yoga houdingen specifiek gericht op de dunne darm meridiaan. En we maken meer contact met je hart energie. Deze yoga les stimuleert en laat de energie weer vrij stromen en wordt gegeven door Karen. Leuk als je komt. 

Reserveer je mat hier >

Namaste, 

Irene