Mensen zien mij als zelfverzekerde vrouw, maar wat veel mensen niet weten is dat ik in het verleden momenten heb gehad dat ik door een angst- en paniekstoornis veel dingen niet meer durfde. Een aantal jaren heeft angst mijn leven heel klein gemaakt, niet meer uit eten durven gaan, angst voor grote groepen, angst voor het verliezen van controle. Als geen ander weet ik dus hoe angst je leven kan overheersen. Yoga was voor mij de weg terug naar een meer sterkere, veerkrachtige en optimistische versie van mezelf.
Het vertrouwen dat ik onderdeel ben van een groter geheel is hierin de sleutel. Ik laat me leiden door mijn intuïtie en vertrouw op mijn onderbuik gevoel. Zo start ik binnenkort als bedrijfsleider bij Kaatje's Bakery in Alkmaar. Ik heb geen ervaring in de horeca en heb altijd als directiesecretaresse op kantoor gewerkt in een corporate omgeving. Wat ik nu doe is niet de meest logische stap in mijn carrière. Mijn gevoel vertelt me al een paar jaar dat ik nog meer met mensen wil verbinden. Dit doe ik het liefst met yoga en coaching. Ik laat me door mijn intuïtie leiden; ook al kan het rationele in mij de stap soms nog niet begrijpen.
Een sterk lichaam betekent voor mij meer dan alleen mijn lijf. Het bestaat uit goed slapen, geen pijntjes of blessures, fit genoeg zijn om sporten, goed eten en ook mentaal lekker in je vel zitten. Is zie het dus holistisch: als je fysiek klachten hebt heeft dat een weerslag op je mentale gezondheid. Dus voor mij is een fysiek sterk lichaam onderdeel van je hele zijn.
Yoga helpt mij om in balans te blijven. Mij geaard te blijven voelen. Het geeft mij rust en helderheid. Aan het begin van de les probeer ik mensen de kans te geven dit zelf te ervaren. Ik maak tijdens de Yin yoga ruimte voor de stilte en nodig je uit om juist eens te luisteren naar wat er in je gebeurt. Met je gedachten en je gevoel. Luisteren naar de stemmetjes, ook als die negatief zijn. Of ik nodig je uit om juist grenzeloos te dromen. Je innerlijke criticus is er om jou te beschermen. En als je er op die manier naar kan kijken, geeft dat bewustwording. Al deze rollen zijn onderdeel van jouw systeem.
Systemisch werk is een vorm van coaching. Met systemisch werk geef je alle verschillende rollen in jou een stem. Dit deel ik tijdens mijn Yin lessen, en binnenkort zal ik een Systemisch Werk & Yin XL geven waarin we hier dieper op ingaan. Zo hoef je delen in jezelf niet meer af te wijzen, maar voelen alle onderdelen van jou zich gezien. En misschien kun je wel een eerste stap zetten op weg naar die ene grote droom.De mooiste feedback ik heb ontvangen na een van de Moon Yoga Club Yin lessen was van Annelies:
‘Ik heb echt het idee dat als ik bij jou kom mezelf beter leer kennen, omdat ik de ruimte krijg naar mijn innerlijke stem te luisteren en kan ervaren wat ik echt voel.’
Frances geeft elke donderdag Yin les op donderdag 18.15 uur.
Hier kun je de Yin les reserveren. Ja, reserveer mijn mat >