Quirine Viersen

Met veel trots presenteert Moon Yoga Club Savasana Cello Concerten met Quirine Viersen. De Nederlandse celliste Quirine Viersen behoort internationaal tot de meest vooraanstaande muzikale persoonlijkheden van de jonge generatie. Met haar intense, uitdrukkingsvolle en virtuoze spel is zij erin geslaagd collega’s, pers en publiek van haar grote muzikaliteit en meesterkracht te overtuigen.
 
Quirine zal in 3 Savasana Cello Concerten de zes suites van Bach spelen. Deze worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor de Cello. 
 
3 maart 15u;

J.S. Bach Suite 1 voor violoncello solo BWV 1007 in G groot.

Prélude
Allemande
Courante
Sarabande
Menuet 1 en 2
Gigue

J.S. Bach Suite 6 voor violoncello solo BWV 1012 in D groot

Prélude
Allemande
Courante
Sarabande
Gavotte 1 en 2
Gigue

26 mei 15u;

J.S.Bach Suite 2 voor violoncello solo BWV 1008 in d klein

Prélude
Allemande
Courante
Sarabande
Menuet 1 en 2
Gigue

J.S.Bach Suite 4 voor violoncello solo BWV 1010 in Es groot

Prélude
Allemande
Courante
Sarabande
Bourrée 1 en 2
Gigue

22 september 15u;

J.S.Bach Suite 3 voor violoncello solo BWV 1009 in C groot

Prélude
Allemande
Courante
Sarabande
Bourrée 1 en 2
Gigue

J.S.Bach Suite 5 voor violoncello solo BWV 1011 in c klein

Prélude
Allemande
Courante
Sarabande
Gavotte 1 en 2
Gigue

Prijs:

  • losse tickets zijn €30,-
  • een passepartout met 3 Savasana Concerten € 75,-
In een Savasana Concert zit of lig je comfortabel op een mat op de grond. Er zijn ook een aantal zit plaatsen beschikbaar.
Reserveer je mat via de gratis Moon Yoga Club app of bel 072-7436011. 

Over Quirine Viersen: 

Quirine Viersen 

Quirine Viersen is een Nederlands celliste. Ze is de zus van de violiste Saskia Viersen en dochter van Yke Viersen, cellist in het KoninklijkConcertgebouworkest

Viersen won prijzen op verschillende internationale concoursen, onder andere bij het Rostropovitsj Concours 1990 in Parijs, de International Cello Competition 1991 in Helsinki. In 1994won Viersen als eerste Nederlander een prijs op het prestigieuze Tsjaikovsky Concours. In hetzelfde jaar ontving ze de Nederlandse Muziekprijs. In 2000 won Viersen de prestigieuze Young Artist Award, uitgereikt door Credit Suisse Group. Aan de prijs zat een concert vast met de Wiener Philharmoniker onder leiding van Zubin Mehta tijdens het Luzerner Festival 2000. 

Viersen speelt op een cello van Joseph Guarnerius Filius Andreae uit 1715 die ze in bruikleen kreeg van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Viersen was soliste bij alle belangrijke Nederlandse symfonieorkesten en bij grote internationale orkesten, waaronder het KoninklijkConcertgebouworkest met Herbert Blomstedt en Bernard HaitinkHessischer Rundfunkorchester met Hugh WolffSt. Petersburg Philharmonisch Orkest onder leiding van Valery Gergiev, het Tokyo Metropolitan Symphony Orchestramet Jean Fournet en de Wiener Philharmoniker met Zubin Mehta, het Israel Philharmonic Orchestra met Georges Pehlivanian, het Symfonieorkest van VlaanderenLimburgs SymfonieorkestMalmö Symfonieorkest o.l.v. Lawrence RenesOrkest van het Oosten, het Hagen Orchester, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, Orquestra Sinfonica do Estado de Sao Paolo, la Orquesta Nacional de México en het Ulster Orchestra o.l.v. Kenneth Montgomery, het Combattimento Consort o.l.v Jan Willem de Vriend. Viersen speelde in 2006 de cellosuites van Johann Sebastian Bach tijdens voorstellingen van Het Nationale Ballet, met een nieuwe choreografie van choreograaf Krzysztof Pastor.

Viersen maakte cd's met onder andere met de pianiste Silke Avenhaus, met het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen (celloconcert van Reinhold Glière) en het Combattimento Consort Amsterdam (celloconcerten Joseph Haydn). Op 23 september 2011 verscheen op het label Globe haar interpretatie van de cellosuites van J.S. Bach.

Picture credits: Jelmer de Haas