Critical Alignment
Bij Critical Alignment gaan we uit van de doorgifte van beweging in het lichaam. Van gewricht tot gewricht en van wervel tot wervel. Het ‘vrij’ kunnen bewegen draagt bij aan een goede gezondheid voor zowel lichaam als geest.

In de praktijk blijkt echter dat het niet (meer) zo vanzelfsprekend is dat de beweging door het hele lichaam wordt doorgegeven. Je ontwikkelt in de loop van de jaren vaak een voorkeurshouding. Een voorkeurshouding is een reflexmatig en onbewust patroon van hoe het lichaam zich beweegt. Met vaak een verminderde mobiliteit in bepaalde delen van het lichaam tot gevolg, zoals bijvoorbeeld in je schoudergebied, in je boven- en/of onderrug of in je bekken.

De voorkeurshouding pas je niet alleen (onbewust) toe in je dagelijks leven, maar neem je ook mee op je yoga mat. Zolang je je niet bewust bent van deze voorkeurshouding zal je op die manier blijven bewegen. De ‘blinde’ plek, de plek waar het minder mobiel is, wordt eerder versterkt en er zal zich meer spanning opbouwen. In deze introductie les gebruik je een aantal voor Critical Alignment ontwikkelde hulpmiddelen om de plekken waar de mobiliteit is afgenomen te herontdekken. Je leert je bewust te worden van je eigen patroon. Waar is het lichaam ‘vrij’ en waar houdt het juist spanning vast.

Door met open aandacht, zonder prestatiegerichtheid en zonder wilskracht, de tijd te nemen om erin door te ademen merk je dat de spanning plaats maakt voor ontspanning. De stroefheid maakt plaats voor mobiliteit en ruimte. Ruimte voor adem, voor aandacht en verbinding. Verbinding met jezelf en verbinding met alles om je heen. Deze les is toegankelijk voor alle levels. 

Docent: Claudia Schmidt

Prijs: Deze les is gratis voor all you can & Once a week members, strip van je rittenkaart of losse les a € 15,- 

Reserveer je mat via de gratis Moon Yoga Club app