Ashtanga Yoga

Lilly Scholtens deelt graag haar passie voor Ashtanga Yoga met jou in deze Workshop Ashtanga Yoga.
Ashtanga Yoga maakt gebruik van vaststaande series van opeenvolgende oefeningen. Het einde van elke oefening vormt het begin voor de volgende oefening, het loopt dynamisch in elkaar over.
 
In deze workshop bestaande uit nog 2 bijeenkomsten, maak je kennis laat maken met de traditionele vorm van deze yogastijl. Ashtanga Yoga is een unieke yogastijl waarbij volgens de traditie je eigen proces centraal staat. Je begint met zonnegroeten en start dan met de “Primary Serie”. In vijf bijeenkomsten leer je stapsgewijs de serie oefeningen (asana’s). Er is veel aandacht voor de traditie en oorsprong van deze practice. Een groot voordeel is dat je snel vorderingen zult maken in deze serie. Waardoor je als je de serie eenmaal een beetje kent, je je aandacht naar binnen kunt verleggen: op de ademhaling, de gerichte blik, de bandha's, op de manier waarop je karakter zich manifesteert in je yogabeoefening.
 
Ashtanga yoga is een fysieke, intense vorm van yoga en je zult al snel merken dat je kracht en flexibiliteit enorm toenemen. Afhankelijk van je eigen niveau zul je door de docent verschillende variaties van de oefeningen aangeboden krijgen. Er zal uiteraard veel aandacht zijn voor de juiste ademhaling en focus. Dit is bij uitstek een les voor de meer beginner yogi, die graag wil leren hoe je bepaalde houdingen op een juiste en verantwoorde manier uitvoert. En gevorderden yogi’s kunnen hun practice verdiepen en zichzelf uitdagen onder begeleiding.
 
Wanneer: zaterdag 2 en 9 februari Tijd 11.30-12.45 uur
Duur 75 min per sessie
 
Prijs losse Ashtanga les € 15,-
 
Reserveer je mat via de gratis Moon yoga Club app.