Budokon

Uniek in Nederland! BUDOKON Yoga is een moderne yoga vorm waarbinnen het traditionele yoga pad van zelfonderzoek gecombineerd wordt met mixed movement principes. BUDOKON Yoga is op fysiek vlak een interessante uitdaging waarbij gewerkt wordt aan flexibiliteit en mentale focus,  mobiliteit en kracht met invloeden vanuit calisthenics, yoga en martial arts en animal locomotion. De BUDOKON Yoga Primary Series vormt de basis. De serie bestaat uit 7 secties die zodanig zijn opgebouwd dat gewerkt wordt aan het verbeteren van de mobiliteit, flexibiliteit, kracht en behendigheid. De bewegingen en transities worden langzaam en met volledige controle uitgevoerd waarbij de focus ligt op de continue beweging van houding naar houding en niet zozeer op het vasthouden van een houding.
 
BUDOKON WORKSHOP - Way of the Warrior Spirit
Laat je verassen tijdens deze dynamische Yoga workshop. Tijdens deze workshop komt basis van BUDOKON Yoga aan bod. We richten ons onder andere op de connectie met onze wervelkolom. Dit doen we onder meer door oefeningen als de Cobra Hood, Cobra Roll, Rolling Vinyasa en BUDOKON Dolphin. Deze bewegingen van de wervelkolom vormen een kenmerkend element van de BUDOKON Yoga flow. Verder richten we ons op de opbouw van de Warriors Bridge en op de Dancing Dog Flow. De bewegingen zijn intens en uitdagend maar als je deze eenmaal onder controle hebt dan heb je enorme stap gemaakt op het gebied van body awareness. Uiteindelijk gaan we ervaren hoe deze bewegingen in sectie 1 en sectie 2A+2B van de BUDOKON Yoga Primary series terugkomen. Animal Locomotion is een onderdeel van de BUDOKON Yoga Primary Series en daarom zullen we ook aantal van deze bewegingen de revue laten passeren.
Je zult verstelt staan van de mogelijkheden van je eigen lichaam en mind!
 
Bekijk hier een BUDOKON flow van Ronald van Pijkeren: 
 
Ronald van PijkerenOver Ronald van Pijkeren:
Na een carriere in de farmaceutische industrie, heeft Ronald zich helemaal gericht op yoga en movement. Hij is samen met Ed Caffin een studio voor yoga, movement en meditatie in Amsterdam Noord begonnen (Rumah Yoga) en geeft daar uiteraard ook les. Ronald is onder meer gecertificeerd Budokon Yoga en Vinyasa docent. Hij geeft daarnaast ook Budokon Movement lessen en heeft een achtergrond in judo en taekwondo. Zijn manier van lesgeven, vanuit een non-dogmatische basis, kenmerkt zich door passie, openheid, keeping things simple en authenticiteit.
 
Workshop Budokon Yoga - Way of the Warrior Spirit
Wanneer: 9 maart
Tijd: 13.00-16.00 uur 
Prijs: € 35,- 
Moon Members ontvangen 25% korting!
Reserveer je mat via de gratis Moon Yoga Club app of bel met de studio  072 743 6011