Eind augustus heb ik vijf dagen gestudeerd in Londen bij en van mijn spirituele leraren Master Co. Heel inspirerend om mij volledig onder te dompelen in spirituele technieken, meditaties en teachings. Onderwerpen die voorbij kwamen waren de wijsheden uit het Boeddhisme, Pranic Feng Sui, Spiritual Business management en energetische technieken voor manifestatie. Waar ik kan zal ik deze delen binnen mijn lessen in Moon Yoga Club. De eerste stappen zijn al gezet om de doorstroom van energie zo optimaal mogelijk te maken. Leuk om te zien dat onze vaste leden zo enthousiast reageren op de aanpassingen die al zijn doorgevoerd.

Een van de concepten die we hebben bestudeert is de ervaring van stilte. Hierin zijn vier verschillende facetten.

  1. Van de chaos van het dagelijks leven ga je naar kalmte.
  2. Kalmte leidt tot stilte.
  3. En via stilte bereik je innerlijke rust.
  4. En alleen via innerlijke rust kun je je bewustzijn vergroten. Een ander woord voor het vergroten van je bewustzijn is vrijheid. Vrijheid van beweging van je lichaam, je emoties, energie centra en je gedachtes.

Laten we hier iets dieper op chaos ingaan. Chaos betekent dat er geen orde is. Alles gebeurt op het zelfde moment. Alle emoties, gedachtes en fysieke sensaties gebeuren tegelijk. Dan kan het erg druk zijn in je hoofd. Door van stap 1 naar stap 2 te gaan, helpt een ritme. Daarom is het zo fijn om naar muziek te luisteren als je druk bent, omdat het ritme van de muziek je kalmeert. Het geeft een ritme voor je gedachtes en je emoties en begeleid je van chaos naar kalmte. Het schept letterlijk orde in de chaos. Probeer het maar eens.

Wanneer je kalm bent, kun je vervolgens stilte ervaren. Ik hoor vaak terug dat onze yogi’s dat ze dat ervaren tijdens onze Yin Yoga lessen. Even ruimte tussen je gedachtes en emoties. Even niks.

Maar het is pas via de stilte dat je innerlijke rust kunt voelen op een diep niveau. Je wordt dan niet meer afgeleid door eventuele gedachtes of emoties of fysieke sensaties. In deze staat van zijn vergroot je bewustzijn en kun je jouw True Self ervaren.

Los van beperkingen of afleiding, kun je puur geluk en liefde ervaren. Dat is de energie van jouw ziel. Jij bestaat namelijk uit pure energie en licht. En vanuit daar maak je contact met jouw True Self of je True North. En dat geeft zo veel vrijheid.

De komende periode zal ik na elke Yoga les eindigen met een korte meditatie waarbij ook jij jouw True Self kunt ervaren.

Nieuwsgierig? Je kan nu heel voordelig alle lessen 1 maand uitproberen voor slechts 50 euro! Ja, ik wil 1 maand onbeperkt Yoga > 

Ik zie je graag,

Liefs Irene

Irene le Roy - Founder Moon Yoga Club
Moon Yoga Club heeft als missie om een community te bouwen rondom mindful living. We bieden een plek waar je kunt connecten met jezelf en elkaar. Dit ideaal streven we na sinds 2016. Wij bieden 7 dagen per week ruim 100 yoga lessen per maand in onze luxe yoga studio in het centrum van duindorp Bergen. Meer over Moon Yoga Club lees je hier >