Volle maan 21 september

De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde.

De volle maan van dinsdag 21 september 2021 is de volle maan van de onsterfelijkheid, hij wordt ook wel oogstmaan genoemd. Het thema van deze volle maan is loslaten. De oogst van dit jaar is de basis voor de volgende periode. Kijk wat er in het afgelopen jaar belangrijk voor je is geweest. Kijk welke besluiten je genomen hebt die je verder hebben gebracht. Ook al zijn sommige besluiten moeilijk of verdrietig geweest. Het heeft je laten groeien en gezorgd voor meer ruimte voor jezelf. Dit brengt je dichter bij je innerlijk kompas, your true north. Focus daarop en laat los wat je frustreert en in de weg staat. It’s time to let go.

Deze volle maan staat in verbinding met de longmeridiaan. De longmeridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De longmeridiaan staat in verbinding met het ademhalingstelsel. Het voorziet je lichaam van zuurstof en ontdoet deze van koolzuur. Je ademhaling verbindt de buitenwereld met je innerlijk lichaam. De kracht van de longenergie is te herkennen aan de stem. Iemand met een zwakke longenergie heeft een zwakke stem en spreekt langzaam en zacht. Je kunt ook aan de stem van iemand horen of hij verdrietig of vrolijk is. Wanneer de longenergie uit balans is, kun je last hebben van de volgende symptomen; weinig energie, droge huid, hoesten, lage weerstand, verkoudheid, holte ontsteking en snurken. Op het moment dat de longenergie in balans is, voel je je vrolijk, vitaal en straal je levensvreude uit.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door Yang yoga lessen te volgen. Veel gember en boerenkool te eten of

Voor de volle maan van 21 september organiseert Moon Yoga Club dinsdag om 9.00 uur een speciale Full Moon Healing Yoga Les met ademhalingsoefeningen en yoga houdingen specifiek gericht op de longmeridiaan. Deze yoga les stimuleert deze energiebaan en laat de Chi hier optimaal stromen. De les wordt gegeven door Mirjam Zonjee. 

Reserveer je mat via onze app>

Namaste,

Irene