26 mei: Volle maan ‘Protect your heart’

 

Volle maan boodschutter

De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde.

Morgen is het de tweede en laatste Supermaan van dit jaar én er is een totale maansverduistering, tussen 13.10 en 13.29 uur. Als een Volle Maan en een lunar eclips tegelijkertijd plaatsvinden, verschijnt er een Bloedmaan aan de hemel. Een bijzonder verschijnsel dat weinig voorkomt. Helaas kunnen we de verduistering vanuit Nederland niet zien.

Een Supermaan betekent dat de maan iets dichter bij de aarde staat dan normaal. Daardoor oogt ze groter en is haar uitwerking extra sterk. Tijdens de maansverduistering schijnt er geen direct zonlicht op de Supermaan, maar wel indirect licht. Het gevolg: de maan krijgt een rode kleur. 

De volle maan van vrijdag 26 mei 2021 is de volle maan van de groei en transformatie, hij wordt ook wel grasmaan genoemd. Het thema van deze volle maan is groeikracht en verbinding. Het is een tijd vol hoop, licht en warmte. De natuur staat in bloei. Sommige plannen hebben nog aandacht nodig voordat je de vruchten kunt plukken. Deze volle maan in Boogschutter geeft ook veel enthousiasme en optimisme. Overal zie je mogelijkheden en kansen. Probeer focus te houden, zodat je energie niet versnipperd. Blijf dicht bij jezelf, want je hebt alles in je. ‘Protect your heart.’

Deze volle maan staat in verbinding met de Pericard-meridiaan. De Pericard is in de Westerse geneeskunde het hartzakje, maar binnen de Chinese Geneeskunde wordt deze gezien als de hartbeschermer. Het is de verbinder van onze emoties (water) en passie (vuur). De pericard-meridiaan geeft toegang tot je hart en je meest persoonlijke gevoelens. Als deze in balans is ben je genereus, warm en liefdevol naar anderen. Daarnaast ben je ook in staat kritiek en liefde te ontvangen. Wanneer deze uit balans is, glimlach je niet tot weinig, heb je koude handen en voeten, heupproblemen, een laag libido en een ronde rug die je hart probeert te beschermen. Tijdens een maansverduistering, lunar eclips,  worden gevoelens en emoties uitvergroot. Oude pijn die je hebt weggestopt, kan naar boven komen. Ook kun jij je bewust worden van jouw behoeftes: wat is nou echt belangrijk voor mij in het leven? En houd je daar aan vast, ook al voelt dat nog wat onzeker. Vertrouw op jezelf. Goed nieuws, deze periode verzacht liefdes verdriet en hartezeer.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door veel Yoga te doen. Qua voeding is het raadzaam de volgende producten te eten: Havermout en rood en bitter voedsel te eten, zoals rode biet, spruitjes, radijs, rucola, rozemarijn, grapefruit, watermeloen, turmeric en chocolade :)

Voor de volle maan van woensdag 26 mei organiseert Moon Yoga Club om 11.45 uur  een speciale Full Moon Healing meditatie les specifiek gericht op het versterken van je intuitie. Tijdens de volle maan is het gemakkelijker contact te maken met de diepere lagen van je onderbewustzijn. Deze meditatie gegeven door Irene le Roy stimuleert geeft rust, kalmte en meer helderheid. Happy full moon.

Reserveer je mat via de gratis Moon Yoga Club app>