Volle maan boodschutter

De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde.

De volle maan van vrijdag 5 juni 2020 is de volle maan van de groei en transformatie, hij wordt ook wel grasmaan genoemd. Het thema van deze volle maan is groeikracht en verbinding. Het is een tijd vol hoop, licht en warmte. De natuur staat in bloei. Sommige plannen hebben nog aandacht nodig voordat je de vruchten kunt plukken. Deze volle maan in Boogschutter geeft ook veel enthousiasme en optimisme. Overal zie je mogelijkheden en kansen. Probeer focus te houden, zodat je energie niet versnipperd. Blijf dicht bij jezelf, want je hebt alles in je. ‘Protect your heart.’

Deze volle maan staat in verbinding met de Pericard-meridiaan. De Pericard is in de Westerse geneeskunde het hartzakje, maar binnen de Chinese Geneeskunde wordt deze gezien als de hartbeschermer. Het is de verbinder van onze emoties (water) en passie (vuur). De pericard-meridiaan geeft toegang tot je hart en je meest persoonlijke gevoelens. Als deze in balans is ben je genereus, warm en liefdevol naar anderen. Daarnaast ben je ook in staat kritiek en liefde te ontvangen. Wanneer deze uit balans is, glimlach je niet tot weinig, heb je koude handen en voeten, heupproblemen, een laag libido en een ronde rug die je hart probeert te beschermen. Goed nieuws, deze periode verzacht liefdes verdriet en hartezeer.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door veel Yoga te doen en rood en bitter voedsel te eten, zoals rode biet, turmeric en chocolade :)

Voor de volle maan van maandag 5 juni organiseert Moon Yoga Club om 9 uur  een speciale Full Moon Healing Yoga les met Yoga houdingen specifiek gericht op de Pericard-meridiaan. Deze yoga les gegeven door Irene le Roy stimuleert en laat de energie rondom je hart weer vrij stromen. Of ga de stilte in tijdens de Moon Mindfulness Walk om 10 uur of tijdens de Yoga Nidra om 16.00 uur. Happy full moon.

Reserveer je mat via de gratis Moon Yoga Club app>