Het is spiritueel gezien de belangrijkste volle maan van 2024. Boeddhisten over de hele wereld vieren tijdens deze volle maan Wesak. De dag dat Boeddha geboren is, verlicht en zijn lichaam heeft verlaten.

Het is hét moment dat er meer spirituele energie neerdaalt op de aarde. Om zo iedereen te helpen die zijn of haar talent wil inzetten om de mensheid, het dierenrijk of de plantenwereld van dienst wilt zijn. Over de hele wereld wordt deze dag gevierd, zoals wij kerstmis vieren. We geven geld aan goede doelen, geven elkaar complimentjes en komen samen. Yogi's over de hele wereld verenigen zich voor meditatie en samenzijn. De energie van deze volle maan is uiterst krachtig en helpt je jouw intuitie te versterken en meer helderheid te verkrijgen in je pad. 

Hoe benut je de energie van Wesak optimaal?

24 april. Dit is de dag van de volle maan. Op deze dag absorbeer je de spirituele energien en zegeningen van Lord Buddha, Lord Christ en alle grote spirituele teachers. 

 1. De volle maan staat om 01.49 uur op haar piek. Probeer dan te mediteren. Wees je bewust van je ademhaling en probeer de stilte te vinden in je meditatie voor minimaal 10 minuten. Stel jezelf voor dat je open staat voor spirituele zegeningen van Lord Buddha en Lord Christ en alle grote spirituele leiders. Sluit af met 3 keer de Ohm klank. Je kunt ook online mee doen met een wereldwijde groep die exact op dit tijdstip zullen mediteren. Je kunt meedoen met de livestream vanaf 0:30 via de volgende link:

  https://us06web.zoom.us/j/82386128699?pwd=Ydpcaj1tHTbSLwj4Rh4Db6egWVMcj2.1

  Na een korte voorbereiding van Healer Vivek volgt de begeleiding van spiritual teacher Master Hector.

  Er zijn geen kosten aan verbonden maar als je wil kun je een donatie doen aan Master Hector via:

  https://www.masterhectorramos.com/contribute

 2. Probeer te wandelen in het bos of op het strand.
 3. Probeer deze dag geheel te vasten. Het vasten is niet verplicht. Raadpleeg je arts als je twijfelt of vasten goed voor je is. 
 4. Probeer gedurende de dag je spiritueel open te stellen voor zegeningen en probeer de rust in jezelf te vinden door even wat vaker een pauze te nemen tijdens je werk. 
 5. Geef kadootjes aan de mensen die je liefhebt. Een bloemetje of een dank je wel in een kleine vorm. 
 6. Geef geld aan een goed doel. 
 7. Mediteer voor het slapen gaan en sluit af met drie keer de ohm klank. 
 8. Probeer je te verdiepen in spirituele boeken en teksten. 

2 dagen na Wesak 25 & 26 april

 1. Als je opstaat stel je jezelf voor dat je alle spirituele energie en zegeningen doorgeeft aan de aarde, alle landen, de mensheid, dierenrijk, plantenrijk en alle mineralen. Geef de zegeningen door en zegen Nederland evenals het dorp of stad waarin je woont, jouw buurt, jouw huis, jouw familie en vrienden en collega's. Wens dat alle wensen van de mensheid vervult worden en zo ook die van je familie.
 2. Reserveer een yoga of Breathwork les bij Moon Yoga Club
 3. Herhaal punt 1 in de middag en avond.
 4. Probeer 1 maaltijd te nuttigen, veel water te drinken en vers fruit, noten en zaden te eten gedurende de dag. 
 5. De tweede dag na Wesak kun je hier een extra maaltijd aan toevoegen. 
 6. Probeer je te verdiepen in spirituele boeken en teksten. 

In deze periode kunnen veel onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden. Met als gevolg dat je min of meer gedwongen wordt om een transformatie door te maken. Je breekt met wat niet meer bij jou past en slaat een nieuwe weg in. Deze volle maan staat ik het zonteken Stier en in het maanteken Schorpioen, deze staat voor dood en wedergeboorte: een einde kan een nieuw begin betekenen. En misschien ook vrijheid wanneer een situatie eindigt.

Happy full moon! 

Liefs Irene