De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde.

De volle maan van maandag 27 november 2023 staat in tweeling. Het thema van deze maan is emotionele stabiliteit. De Zon, recht tegenover de maan, staat in Boogschutter. Je voelt dat er iets moet veranderen en wilt knopen doorhakken. De eigenschappen van de tegengestelde tekens Tweelingen en Boogschutter hebben een transformerende invloed op ons.

Je kunt je verleden loslaten, wat mogelijk gepaard gaat met verdriet. Je kunt je wat somber voelen en oude pijn, die je hebt weggestopt, komt mogelijk naar de oppervlakte. Deze emoties en gevoelens kunnen je ergens bewust van maken. Je stimuleren om knopen door te hakken, een andere richting op te gaan in het leven, dingen anders aan te pakken en stappen te nemen buiten je comfort zone.

Je kunt op zoek gaan naar wat jouw waarheid is en volgens deze waarheid gaan leven. Misschien ga je gezonder leven of verbreek je contacten die je niet (meer) voeden. Of je wilt beter je grenzen aangeven, of een conflict uitspreken en meer voor jezelf opkomen. Het kan ook zijn dat je een studie gaat volgen, je interesses gaat onderzoeken of gaat verhuizen. Misschien wil je je oriënteren op een leven/werkzaamheden in het buitenland. Ook kun je een eigen onderneming beginnen. 

De volle maan van 27 november staat in verbinding met de maagmeridiaan. De maagmeridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De maagmeridiaan staat in verbinding met de ruggenwervel en de grote ingewanden. De maag beschermt ons tegen ziektes en is ons sterkste orgaan. Er gaat vaak veel tijd overheen voordat een ziekte zich hier manifesteert. Daarnaast is het de basis voor emotionele stabiliteit. Je kunt emoties goed waarnemen via de maag in de vorm van krampen en misselijkheid. Misselijkheid kun je daarom ook zien als een uiting van emotie.

Wanneer de energie in de maagmeridiaan verstoord is, kun je last hebben van depressie, spijsverteringsproblemen, nek en schouder klachten, voorhoofdholte onsteking, veel last van boeren, verslavingen, een droge mond en constipatie. Het versterken van deze meridiaan zorgt ervoor dat je je emotionele basis verstevigd en je weerstand verhoogt. 

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door zo veel mogelijk stress, koffie en rode wijn te vermijden en niet te eten voor het slapen gaan. Kies voor het eten van geel voedsel, zoals mais, bananen en ananas.

Voor de volle maan van 27 november organiseert Moon Yoga Club maandag om 10.30 uur een speciale Full Moon Healing Yoga Les met ademhalingsoefeningen en yoga houdingen specifiek gericht op de maagmeridiaan gegeven door Samantha. Deze yoga les stimuleert deze energiebaan en laat de Chi hier optimaal stromen. Ja, ik reserveer mijn mat >

Namaste,

Irene