De power van het connecten met je hart Het verhogen van hart coherentie door middel van Yoga Nidra.

Jouw hart communiceert onafhankelijk met je, los van je hersenen. Het is nog niet eens zo lang geleden dat ons werd geleerd dat ons hart een gewone pomp is die het bloed door onze aderen doet bewegen. Dat deze pomp zou worden aangestuurd door de hersenen. En dat bijna alle lichaamsprocessen zouden worden gereguleerd vanuit de hersenen!!

In 1991 heeft J. Andrew Amour, arts, echter ontdekt dat het hart helemaal geen ordinaire bloed pomp is, maar een uiterst intelligent orgaan. Het hart beschikt over een eigen intelligent brein bestaande uit 40.000 neuronen. Deze neuronen zijn stuk voor stuk in staat om zelfstandig informatie op te nemen.

Het hart en het brein zijn verbonden door zenuwbanen waarvan maar liefst 90 % omhoog gaat vanuit het hart naar het brein en niet andersom.

Deze ontdekking was zo enorm, dat er een nieuw wetenschappelijk terrein uit is voortgekomen, genaamd NEUROCARDIOLOGIE. De rol die ons hart speelt is heel lang zwaar onderschat.

Groot deel van onze ervaringen worden opgeslagen in ons hart. De plek waar zoveel wijsheid te vinden is.

Maar hoe kunnen we nu in-tunen op ons hart? Hoe komen we bij deze wijsheid, het weten?

We zullen in de rust moeten gaan, verstillen. In de ontspanning naar binnen moeten keren om ons hart te horen fluisteren.Je hart roept namelijk niet maar zal altijd fluisteren. Bewust momenten creeren dat we onze laptop dichtslaan, tijd doorbrengen in de natuur en dingen doen die onze ziel voeden. Dingen doen waar we blij van worden.

Een zeer effectieve manier om te verstillen is Yoga Nidra. Tijdens een Yoga Nidra meditatie bevindt je bewustzijn zich tussen waken en slapen. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft het niets met slapen te maken, maar ben je wel in staat om jezelf volledig te ontspannen. Dit niveau van ontspannen maakt de weg vrij om je te verbinden met je hart.

Als je regelmatig Yoga Nidra doet ga je merken dat je hart meer coherent gaat  kloppen ,gelijkmatiger, rustiger. Je intuitie gaat versterken, je leven komt in een flow.

Daar komt bij dat door hart coherentie alle processen in je lijf beter gaan verlopen. Daarnaast ontwikkel je met een dankbaar hart een magnetisch veld om je heen dat voor jou ontvangt uit het kwantum veld, het onzichtbare veld van energie en informatie dat niet met zintuigen is waar te nemen.

8 December hebben wij om deze reden een Yoga Nidra XL georganiseerd.

Tijdens deze Yoga Nidra XL maken we een reis langs alle energie punten in het lichaam waardoor we in een staat van volledige ontspanning komen, we gaan vertragen en verstillen waardoor we in een staat van hart coherentie komen.

Heel erg leuk als jij erbij bent.

Liefs, Karen

Boek deze Yoga Nidra XL hier. 

Exclusieve memberkorting! Vul de code moon in en ontvang 100 % korting.

Photography @haroldpereiraphotograpy