'Mijn eerste yoga les was vreselijk! Het was een Yin yoga les. Zo confronterend, omdat mijn hele lichaam vast zat. Ik was heel stijf en had daar veel last van. Dat is nu wel anders!' lacht de vrolijke Nicole. Nicole is al jaren Moon Member en een bekend gezicht in de studio. 

'Wist je dat veel mensen die stijf zijn of met een blessure kampen niet naar yoga durven. Uit angst dat ze het niet goed doen.' vertelde ik. Wat zou je tegen deze mensen willen zeggen?' 

'Alles moet je opbouwen. Dus gun jezelf de tijd. Als je gaat beeldhouwen, moet je dit toch ook leren? En belangrijker, luister naar je lichaam. Je zal merken dat het steeds beter zal gaan.'

We spreken elkaar na de Yin Yang Yoga les op woensdagochtend. Buiten is het ijskoud en vriest het, binnen in de yoga zaal is het heerlijk warm en branden veel kaarsen. We drinken een kopje thee. 'Mag ik je wat vragen stellen voor in ons Moon Magazine?' vraag ik. Nicole haar ogen lichten op. 

'Hoeveel lessen volg je per week?' begin ik. 

'Ik merk dat ik nu 3 keer per week yoga doe. Voornamelijk Yin en Yin Yang. Mijn lichaam wordt sterker en meer ontspannen. Het lukt mij ook beter om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. En ik laat lastige situaties makkelijker van me af glijden.' antwoordt ze vlot. Ze heeft knal rode lippenstift op die haar altijd goed staat. 

'Merkt jouw omgeving dat ook? Krijg je veel complimentjes?' vraag ik.

'Nou, complimentjes...' Nicole moet een beetje lachen en denkt zichtbaar na. 'Niet dat ik weet...'
Ineens beginnen haar ogen te stralen. 'Laatst was mijn dochter mee. En zij was zo trots om te zien wat ik allemaal kan bij de Yin Yang Yoga les!. Ik moest er een beetje om lachen, want zelf sta je er niet echt bij stil. En zij gaat vier keer per week naar de sportschool he?!.' Nicole kijkt mij nu doordringend aan. 

'Ik heb hier ook echt wat bereikt op fysiek niveau. De Yoga Sculpt les was voor mijn dochter uitdagend terwijl zij veel sport. Het maakt dus echt niet uit wat je niveau is. Je leert altijd iets nieuws. En je kan beginnen waar je wilt beginnen. Jullie bieden zo veel verschillende lessen aan. Dus je kunt het in je eigen tempo opbouwen'. 

'Je gaat samen met je dochter mee op Retreat naar Bali met ons. Hoe is dat zo gekomen?' vraag ik.

'Ik heb goede ervaringen met spirituele reizen. Toen ik het programma voorbij zag komen, voelde het zo vertrouwd. Ik had nooit verwacht dat mijn dochter mee zou willen. Toen ik het filmpje doorstuurde van de Villa, zei ze gelijk Ja!!. Een hele week doorbrengen met mijn dochter op Bali. En het feit dat alles geregeld is en je nergens aan hoeft te denken, heerlijk!' 

Weetje, wat ook leuk is om te zeggen in de nieuwsbrief..' vervolgt Nicole snel. 'Dat als je er zin en tijd voor hebt, er altijd leuke gesprekken zijn na de les. Zo anders om te praten met mensen die dezelfde interesses hebben. Ik heb hier echt zulke leuke gesprekken. En in de zomer komen veel mensen van buiten Bergen. Dat geeft ook zo'n leuke sfeer. Zo kom ik weer op ideeën om naar toe op vakantie te gaan. Deze zomer vertelde een Duitse Dame over de stad waar zij vandaan kwam. Thuis heb ik dat plaatsje samen met mijn man gegoogled. Er zijn plannen om deze stad een keer te bezoeken. Daar was ik anders nooit op gekomen!,' vertelt Nicole lachend. 

'Wat vind je bijzonder aan de Moon Community?' vraag ik.

'Ik heb leuke vriendinnen gemaakt hier met wie ik gezellig ga lunchen en wandelen. De sfeer is hier heel ontspannen en open' antwoordt Nicole. 

Ben ik nog iets vergeten te vragen? vraag ik. 
 
'De workshops! Die doe ik veel en voelen echt als een uitje. En wat ik zo fijn vind aan het Moon Membership is dat je niet vast zit aan een vaste les. Als er iets tussenkomt, dan kun je gewoon  in de avond of de volgende dag een les volgen. Dat geeft veel vrijheid. Mijn lichaam wordt soepeler en sterker. Elke dag. Ik moet gaan Ireen. Ik pas op de hond van mijn dochter en die moet uit.' Ze kijkt me aan met vriendelijke ogen. 

'Dank je wel Nicole. Zie je snel weer.' zeg ik.

'Dat zeker!' en ze vervolgt haar weg naar buiten. 

Liefs Irene

Foto: Nicole Dubbeld tijdens een koffietje na de Yoga in Kaatjes Bakery Cafe in Bergen. Fotograaf: Karen Boon.

January 10, 2024