Volle maan

De volle maan van zondag 28 januari 2021 is de volle maan van Healing Heart en staat in Leeuw. Dit is de periode waarin je nieuwe inzichten verkrijgt en er ruimte is voor nieuwe ideeen.

Deze volle Maan is van invloed op je gevoelsleven. De volle Maan in Leeuw maakt dat je gemakkelijker de ‘spotlight’ opzoekt dan normaal. De Leeuw-energie maakt ook een verlangen naar passie in je los en stimuleert je creativiteit. Hij staat in verbinding met het hart meridiaan.

Vanuit de Chinese medicijnleer is het hart meridiaan een van de belangrijkste meridianen in ons lichaam. Het hart meridiaan bevordert wijsheid en goed beoordelingsvermogen. Stroomt de energie hier goed? Dan ben je welbespraakt en kun je anderen diep raken met je woorden. Wanneer deze uit balans is of er een energie blokkade zit, ervaar je verdriet; neerslachtigheid; heb je verwarde gedachtes; slaap je onrustig; voel je je nerveus en kun je last hebben van een hoge bloeddruk. Het hart heeft betrekking op het vuur element.

De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde. Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door deze periode veel rood voedsel te eten zoals rode kool, rode druiven, watermeloen. Maar ook chocolade (jeej!), rucola en turmeric zijn deze periode extra goed voor je.

Voor de volle maan van 28 januari organiseert Moon Yoga Club  donderdag om 19.30 uur een speciale  Full Moon Healing Yoga Les van Irene met Yoga houdingen specifiek gericht op het hart meridiaan. Deze yoga les ondersteunt het hart en laat de energie weer vrij stromen. Tijdens de Full Moon Healing Yoga zal Irene een self healing meditatie begeleiden waarbij je de helende kracht van energie kan ervaren. 

Reserveer je mat via de gratis Moon Yoga Club app. 

Namaste,
Irene