De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde. Iedere volle maan heeft ook unieke eigenschappen. Deze effecten van de volle maan, voel je twee dagen voor én twee dagen na de volle maan.  Dit is wat je kunt verwachten van de volle maan van 25 januari 2024.

Tijdens iedere volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen het teken waarin de maan staat en het teken waarin de zon staat. Op 25 januari staat de volle maan in het teken Leeuw. Daar tegenover staat de zon in het teken Waterman. Dit is de periode waarin je nieuwe inzichten verkrijgt en er ruimte is voor nieuwe ideeën. 

Deze volle Maan is van invloed op je gevoelsleven. Het is de volle maan van Healing Heart. De maan in de vurige Leeuw maakt dat je gemakkelijker de ‘spotlight’ opzoekt dan normaal. De Leeuw-energie maakt ook een verlangen naar passie in je los en stimuleert je creativiteit. Hij staat in verbinding met het hart meridiaan.

Tegenover de maan in Leeuw staat de zon in Waterman. Waterman is een sociaal teken en behoort tot het element lucht. Dit teken is dol op verandering, voornamelijk als deze de wereld of de community ten goede komen. De initiatieven die niet alleen jezelf, maar ook 'de groep' op nummer één zetten krijgen extra energie. Zet je ego even aan de kant en bedenk wat je kunt creëren. Om je vrij te kunnen uiten, maar ook om de wereld om je heen een stukje beter te maken. Doe niets alleen omdat het voor jou prettig is, maar wees je met iedere stap bewust van wat dit doet met de wereld om je heen.

Deze volle maan stimuleert je hart meridiaan die gaat je hierbij helpen. Vanuit de Chinese medicijnleer is het hart meridiaan een van de belangrijkste meridianen in ons lichaam. Het hart meridiaan bevordert wijsheid en goed beoordelingsvermogen. Stroomt de energie hier goed? Dan ben je welbespraakt en kun je anderen diep raken met je woorden. Wanneer deze uit balans is of er een energie blokkade zit, ervaar je verdriet; neerslachtigheid; heb je verwarde gedachtes; slaap je onrustig; voel je je nerveus en kun je last hebben van een hoge bloeddruk. Het hart heeft betrekking op het vuur element.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door deze periode veel rood voedsel te eten zoals rode kool, rode druiven, watermeloen. Maar ook chocolade (jeej!), rucola en turmeric zijn deze periode extra goed voor je. Zin in een frisse watermeloen salade? Check hier het recept >

Voor de volle maan van 25 januari organiseert Moon Yoga Club donderdagavond 19.30 uur een speciale Full Moon Healing Yoga Les van Karen met Yoga houdingen specifiek gericht op het hart meridiaan. Deze yoga les ondersteunt het hart en laat de energie weer vrij stromen. 

Ja, reserveer mijn mat >