ikigai: de eeuwige jeugd

Ikigai: Dit boek is een aanrader om mee te nemen op vakantie deze zomer en ergens op een mooie plek in de schaduw tot je te nemen.

Alleen wie bezig blijft wil honderd worden. Okinawa het eiland van de (bijna) eeuwige jeugd

Waar kom jij ’s morgens je bed voor uit? Wat is jouw passie, jouw ikigai?

Een helder en duidelijk ikigai hebben, een grote passie, zorgt voor tevredenheid, geluk en betekenis in het leven.

Op het Japanse eiland Okinawa wonen meer gezonde mensen en actieve honderdjarige dan waar ook ter wereld. Zij hebben allemaal nog steeds een passie, een doel, een ikigai. 

Een van de dingen waar je verbaast over staat als je een tijdje in Japan woont, is te zien hoe actief de mensen zijn, zelfs na hun pensioen, ze blijven werk doen dat ze leuk vinden zolang hun gezondheid dat toelaat aldus de auteurs.

In het Japans bestaat er zelfs geen woord dat ‘met pensioen gaan’ betekent in de zin van ‘je voorgoed terugtrekken’, zoals wij dat hier in het Westen kennen. In deze cultuur is een levensdoel hebben zo belangrijk dat ze ons concept pensionering niet kennen.

Het eiland Okinawa ligt in een van de ‘Blauwe Zones’, dit zijn de plekken op de wereld waar de mensen het oudst worden.

De auteurs van dit boek vertrokken naar Okinawa om te ontdekken dat geheim voor een optimistisch en gezond leven is. 

Ze kregen inzicht in wat de mensen eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen. En hoe je meer dan 100 jaar in topvorm kunt blijven.

Ik heb het boek in een adem uitgelezen, echt een aanrader!

Liefs, Karen

Auteurs Hector Garcia en Francesc Miralles 

 

MOON YOGA CLUB is hét centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen MOON YOGA CLUB geloven wij dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt, ‘your true north’. Wij bieden yoga, opleidingen en trainingen met als doel dat jij kan bouwen aan jouw sterkste, meest veerkrachtige en meest optimistische versie van jezelf. Start vandaag en reserveer hier je mat >