Visualiseren is een krachtige techniek die je kan helpen obstakels te overwinnen en doelen te bereiken. Deze maan periode staat de galblaas meridiaan centraal. De galblaas meridiaan geeft initiatief om orde te scheppen in je lichaam en in je hoofd. Daarom is het een perfecte tijd om je ideale leven te visualiseren op het gebied van werk, vakantie, partner, werksituatie of wat dan ook.

Maar hoe doe je dat en hoe begin je? Allereerst ga ik dieper in op de vraag waarom je zou moeten visualiseren. Visualiseren is namelijk van grote invloed heeft op je fysieke, mentale, emotionele en spirituele welbevinden. Met behulp van visualisatietechnieken is het mogelijk het onderbewustzijn te beïnvloeden en overtuigingen te veranderen.  Een beeld prikkelt een groter gebied in de hersenen dan een woord. Het zorgt ervoor dat datgene dat je graag wilt direct in beelden wordt omgezet. Dit ondersteunt beide hersenhelften en stimuleert de betrokkenheid en het geheugen; het zorgt ervoor dat je je kunt focussen op datgene dat jij graag wenst. Zodat het makkelijker wordt te onthouden wat je doel is en je niet raakt afgeleid door de waan van de dag. Je emoties komen in actie wanneer er een kans voorbij komt. Je krijgt kippenvel of kriebel in je buik wanneer je 'Ja'  zegt op iets dat je dichter bij je doel brengt. Uiteindelijk zal je lichaam actie ondernemen en stappen zetten in de richting die matcht met je doel. 

Klinkt eenvoudig toch? Het probleem is dat we bijna 120.000 gedachtes per dag hebben. Als je bedenkt dat je mind de focus aangeeft voor je emotioneel lichaam en je lijf is het knap lastig om op koers te blijven. Hier kan visualiseren enorm helpen door je gedachtes een paar keer per dag te focussen op iets dat je graag wilt realiseren. Zo help je jouw ' systeem van gedachtes, gevoelens en onbewuste handelingen' een handje. 

Iets nieuws starten is altijd lastig dus voor je begint, hier deel ik een paar tips die mij hebben geholpen en wellicht heb jij er ook wat aan? 

5 tips voor een succesvolle visualisatie:

1. Ga rustig zitten, sluit je ogen en breng je aandacht aan je onderbuik. Stel jezelf de volgende vraag: Welk gevoel zou jij willen ervaren?

2. Breng je aandacht naar je hart. Kun je dit gevoel nu al oproepen? Je hart kent alle emoties en probeer deze emotie op te roepen en te voelen in elke cel van je lichaam alsof het er al is. Blijf even bij dit gevoel. 

3. Breng je aandacht nu naar je derde oog, de plek tussen je wenkbrauwen. Heb je een beeld bij deze emotie. Wat ben je aan het doen als deze emotie alle vrijheid heeft. Met wie ben je wat aan het doen? Waar ben je wat aan het doen? Of heb je iets gerealiseerd dat je graag wilt? Blijf bij dit beeld en deze emotie. Kijk even rond en probeer alle details te zien en te onthouden. 

4. Kun je hier woorden aan geven in de tegenwoordige tijd alsof het er al is. Als je meer creativiteit wenst dan is de zin iets als: Ik ben creatief. Of een zin die gekoppeld is aan een andere emotie als; ik heb innerlijke rust; ik heb financiële vrijheid, ik ben liefde en ga zo maar door. Natuurlijk kun je hierin ook heel concreet worden, als je graag een specifiek project wilt afronden. Ik ben afgestudeerd, ik heb XX succesvol gerealiseerd/afgerond/bereikt. 

5. Open je ogen en schrijf de korte krachtige zin op. Hang dit papiertje op waar je het vaak zult zien. En probeer 3 keer per dag deze zin te herhalen. Bovenstaande oefening kun je zo vaak doen als je vaak wilt. 

Tijdens de Moon Yoga Club lessen werken we veel met visualisaties. De combinatie van Yoga en breathwork met een visualisatie is zeer diepgaand. Je helpt zo je emotioneel lichaam, je fysieke lichaam en mentaal lichaam te kalmeren zodat er meer helderheid is. Wat de basis is voor een succesvolle visualisatie. Ik nodig je van harte uit in onze studio voor een Yoga les. Kom je een keertje ervaren wat yoga en visualisatie voor jou kan doen? Ja, ik reserveer mijn les > 

Liefs Irene

MOON YOGA CLUB is hét centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen MOON YOGA CLUB geloven wij dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt, ‘your true north’. Wij bieden yoga, opleidingen en trainingen met als doel dat jij kan bouwen aan jouw sterkste, meest veerkrachtige en meest optimistische versie van jezelf. Start vandaag en reserveer hier je mat > 

foto: Harold Pareira

 

July 19, 2023