Als je je leven nu eens zou vergelijken met op vakantie gaan.

 Je hebt een behoorlijk stuk gereisd om op de plaats van bestemming te komen en je tentje op te kunnen zetten.

Dan ga je toch exploren?

Je gaat niet in je tentje zitten, trekt de rits dicht en blijft daar zitten tot het eind van de vakantie dan open je de rits weer en ga je terug naar huis.

Dit is natuurlijk een komische vergelijking maar toch is het leven van veel mensen te vergelijken hiermee.

Onze mind, ons ego, is vooral gefocust op gevaar, wat er allemaal mis kan gaan en zal jou vaak weerhouden van het bewandelen van nieuwe paden.

Deze aannames verankeren zich steeds meer in je lijf en zijn alleen los te weken door middel van herprogrammering.

Klinkt niet fijn he? Maar het is ook niet fijn.

Hoeveel kansen, plezier, groei houden we hierdoor wel niet tegen?

We zijn in deze hoedanigheid maar even in dit leven op aarde, let’s celebrate dat we hier mogen zijn door onze angsten (ingegeven door de stemmen in je hoofd, je ego) te herprogrammeren.

Klinkt logisch maar hoe doen we dat?

Het is een kwestie van trainen je ego regelmatig het stilzwijgen op te leggen en je gevoel in te zakken naar je hart, je buik en je luisteren naar je authentieke zelf, je ziel.

Echt te gaan voelen of onze angst op het ondernemen van nieuwe dingen wel terecht is, of deze uberhaupt ergens op gebaseerd is.

Het zou zo maar kunnen dat als je met al je gevoel gaat naar die angst in jou dat het bij je naar boven komt dat het slechts een conditionering is die je ergens in je leven hebt opgelopen.

Je gaat het verschil opmerken tussen het ego dat weer spreekt of jouw authentiek zelf.

En hoe weet je nu of je authentieke zelf of je ego aan het woord is?

Dat is in het begin best moeilijk te onderscheiden maar wat helpt is te weten dat je authentieke zelf zich nooit negatief zal uitten.

Just do it!

Het is aan jou, jij  bent de regisseur van je leven.

Maak het groots!

Liefs,

Karen

 

MOON YOGA CLUB is hét centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen MOON YOGA CLUB geloven wij dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt, ‘your true north’. Wij bieden yoga, opleidingen en trainingen met als doel dat jij kan bouwen aan jouw sterkste, meest veerkrachtige en meest optimistische versie van jezelf. Start vandaag en reserveer hier je mat >