Over anderhalve maand is het 2024. Het moment voor goede voornemens. Vaak krijg ik vragen als; Hoe kan ik mijzelf opnieuw uitvinden? Wat is het geheim om mijn doelen te behalen? Hoe kan ik een buitengewoon jaar creëren voor mijzelf? Wat doe ik verkeerd?

Om 2024 goed te starten, ongeacht wat je wilt bereiken, begint met een simpele oefening: creëer een visie. 

Als je het beste jaar van je leven wilt creëren, dien je een visie voor je zelf te hebben. Wat wil je? Wat gaat er dit jaar anders? Wat wil je veranderen, wat wil je transformeren? En vanuit daar een plan voor jezelf te maken is alles wat je nodig hebt om een van 2024 jouw beste jaar ooit te maken. 

Het 5 stappen plan voor een buitengewoon 2024 

Om de persoon te worden die je wilt zijn in 2024 is niet zo moeilijk, zolang je de vastberadenheid, focus en de juiste tools tot je beschikking hebt. En wees mild voor jezelf. Mensen overschatten wat ze kunnen bereiken in een jaar en onderschatten wat ze kunnen bereiken in 10 jaar. 

Hierbij 5 stappen waar je nu al mee kan starten om van 2024 jouw beste jaar te maken:

1. Voed je mind

In 2015 had ik mijn vaste baan opgezegd om een boek te gaan schrijven. Om budget te creëren voor mijn schrijvers periode, ging ik freelancen en hielp ik een digital agency met hun merk strategie. Op zaterdag ging ik naar de schrijversvakschool in Amsterdam om het schrijvers vak te leren. Perfect plan toch? 

Ik kreeg schrijf opdrachten waarbij ik over de jaren 50 moest schrijven. Toen was ik nog niet eens geboren!? Wie vindt dat nou leuk? Ik heb het vier maanden volgehouden en vlak voor het examen hing ik de boel in de wilgen. Heb ik hier mijn leuke vaste baan voor opgezegd en alles voor omgegooid? De dagen leken steeds langer te duren en ik vond het moeilijk om naar mijzelf te kijken in de spiegel. Als ik mezelf aankeek zag ik alle fouten en stomme besluiten die mij tot dit punt hadden gebracht. Dat was intens. 

Het voeden van je mind gaat over het veranderen van perspectief. Een zaadje planten die je een nieuwe richting in dwingt te gaan. Anders blijf je handelen op basis van oude overtuigingen, oude gedachtepatronen en dezelfde oude emoties die je niet brengen waar je wilt zijn. 

Stap 1 is nodig. Alleen hopen dat dingen zullen veranderen in jouw voordeel is niet genoeg. Je moet geloven dat dingen gaan veranderen. Ik deed in die periode veel yoga in Amsterdam bij mijn oude vertrouwde yoga school op de overtoom. Er kwam rust in mijn hoofd en toen mijn man vroeg; '..maar Ireen, wat wil je nou echt?'. 'Een yoga school, ik zou heel graag een eigen yoga school willen.' Het zaadje werd op dat moment gepland. Ik struinde het internet af naar verhalen van mensen die een yoga school zijn gestart. Ik zocht naar positieve verhalen van succesvolle yoga studio's die volle zalen trokken, las trends op het gebied van healthy living, sport, volgde het laatste nieuws omtrent yoga en bekeek elke pagina van websites van gave yoga studio's in LA, Australië en Japan.

Het voeden van je mind gaat over het veranderen van je perspectief. Als je vast zit, plant een nieuw zaadje, voed je gedachte met nieuwe gedachte. Dan gaan er dingen veranderen.

2. Versterk je lichaam

Het versterken van je mindset is cruciaal, maar even belangrijk is het versterken van je lichaam. Ga naar yoga, Yin, Yang, Sculpt, Hiit of ga wandelen. Doe iets! Ik probeer elke dag te bewegen. Ik ben tegenwoordig een paar dagen per week in Amsterdam en dan rij ik om kwart voor zes van huis in de vroege morgen om om 7 uur op de yoga mat te staan. Elke dinsdag geef ik Yang yoga bij Moon Yoga Club, probeer regelmatig lange paardrijstrandritten te maken, zit op tennis en wandel veel met de hond. Niet alleen omdat het leuk is. Het is een training voor mijn lijf om te blijven bewegen en mijn lichaam te versterken. 

Je hebt een sterk lichaam nodig om te kunnen genieten van de dingen die belangrijk voor je zijn. Een sterk lichaam zet het toneel voor je emoties en je gedachtes. En, een sterk lichaam kan meer spirituele energie absorberen, wat je weer meer helderheid geeft. 

Je wordt niet blij als je je schouders en je hoofd laat hangen, zachtjes praat en alleen maar denkt aan dingen waar je bang voor bent. Wanneer je na een pittige Yang flow, Yoga Sculpt of Yoga Hiit sessie met waanzinnige muziek, je hartslag hoog is en je lijf en hoofd vol energie zit, dan ben je in staat je beter te focussen op wat je echt wilt. 

3. Vind een rol model

Als je het beste jaar van je leven wilt, dien je uit te kijken naar een inspirerend rolmodel. Wie heeft de resultaten die jij wilt behalen?

Na de scheiding van mijn vader heeft mijn moeder twee grote liefdes gekend die beide overleden zijn aan kanker. Ik was jong, maar kan mij het intense verdriet van mijn moeder nog goed herinneren. Dat was leeg en kil. Mijn moeder was gebroken. Na het kijken van de ‘Neverending Story’ zag ik dat de hoofdpersoon geholpen werd door magische wezens en in staat was zijn lot te veranderen, ondanks grote tegenslagen. Ik besloot toen dat ik er alles aan zou doen om mijn eigen pad te bewandelen. Het leven is te kort. En er komt hulp, ook al is die niet zichtbaar op dat moment. In alles wat ik doe staat mijn familie op 1. Mijn liefde, mijn thuis, mijn man en kinderen, is de basis van alle keuzes die ik maak. Als ik kijk naar wie mij inspireert, kijk ik naar resultaat wat deze persoon produceert, maar ook of deze persoon een liefdevol gezin heeft. Misschien is dat nog wel belangrijker aspect. 

Je hoeft het niet allemaal alleen uit te vinden. Er is vast iemand die het wiel al een keer heeft uitgevonden. Misschien heb je hier en daar wat tweeks nodig, maar een rol model kan je enorm helpen in het bepalen van de te nemen stappen. 

Mensen met een krachtige mindset inspireren mij. De serie Beckam kan ik van harte aanbevelen. Heel inspirerend hoe krachtig de mindset is van David Backam. Maar ook mensen als Tony Robbins en spirituele teachers als Master Co en Master Hector. Ook mensen die ik dagelijks ontmoet. Kunstenaars en entrepreneurs die hun droom achterna gaan en keuzes maken en tegen de stroom in gaan, vind ik te gek! 

4. Onderneem actie

Deze stap is simpel. Zet een enorme stap in de juiste richting. Bouw de website van je bedrijf. Maak een businessplan. Vraag of iemand je mentor wilt zijn. Plan die grote reis met je gezin die iedereen weer dichter bij elkaar brengt. 

Onderneem actie in de richting van je droom. Zonder rigide te zijn, wees flexibel. Zorg wel dat je de juiste strategie hebt. Met alleen enthousiasme en positivisme kom je er niet, als de strategie verkeerd is. Tony Robbins had ooit een mooie metafoor: ‘Als je de zonsondergang wilt zien en je begint met het rijden naar het oosten.’ Dan kom je er niet. 

5. Ga buiten jezelf

In plaats van 100 procent je te focussen op jouw eigen doelen en wat jij wilt bereiken, vind een manier om waarde te bieden aan anderen. Daar zit de magie. 

De pay off, het zinnetje onder het logo van Moon Yoga Club, staat find your true north. Dat gaat over het vinden van jouw purpose. Het snijpunt van waar je goed in bent, wat je leuk vindt om te doen, waar je geld mee kan verdienen én waarde levert aan anderen én je de wereld een beetje mooier maakt. En dat aals een noorderster je helpt te navigeren door het leven.  Het vinden van mijn True North is een persoonlijk doel en door andere mensen te leren wat ik heb geleerd en wat ik weet. Kunnen zij makkelijker en sneller hun True North vinden. En stimuleren we elkaar een buitengewoon leven te leiden.  

Het leven gaat namelijk niet over mij, het leven gaat over ons. Persoonlijke groei gaat niet over wat jij alleen wilt bereiken, het gaat over hoe je waarde kunt bieden aan anderen. En daar plezier in vinden. 

Ik zie je graag in mijn Yang Yoga les op dinsdag avond. Ja, reserveer mijn mat >
Of kom naar de Cacao Ceremonie 26 november. Die is helemaal gratis voor Moon Members! Ja, ik wil naar de Full Moon Healing Cacao Ceremonie > 
Wil je meer? Pak dan het allerlaatste plekje voor het Wild Heart Bali Retreat Ja, ik wil mee naar Bali > Of ga naar het Reclaim Your Power Mallorca Retreat. 
 Ja, Ik wil mee naar Mallorca >

In 2024 komen er mooie trainingen op het rooster in Bergen die jou helpen een buiten gewoon 2024 te creëren. 

Ik zie je graag, 

Liefs Irene

 

 

November 12, 2023