In @yogamagazine van november een mooi interview met Yoga Teacher Marcel van de Vis Heil. Mijn eerste Yin Teacher opleiding die ik volgde bij Moon Yoga Club van Marcel van de Vis Heil was een openbaring voor mij.

Marcel van de Vis

Bij zijn trainingen draait alles erom hoe een houding voelt in je lijf in plaats van hoe mooi die eruit ziet. Van dit uitgangspunt alleen al belandde ik in een directe Zen-staat. Functional Yoga wordt deze yogavorm genoemd en daagt je uit om diep in jezelf te duiken, op zoek naar onontdekte schatten.

Marcel heeft zelf zijn opleidingen gevolgd o.a. bij de grondlegger van Functional Yoga en Yin Yoga Paul Grilley en geeft nu zelf trainingen over de hele wereld. 

Niks geen perfecte yoga houdingen meer en de frustratie dat ik nu eenmaal niet in een volledige back band kan ‘glijden’. Ieder lijf zit anders in elkaar en alleen daarom al heeft Functional Yoga mij zoveel groei opgeleverd. De opleiding heeft ervoor gezorgd dat yoga nu een belangrijk onderdeel is van mijn dagelijkse routines. Soms door al alleen maar een paar effectieve yin poses in de ochtend.

 *What a difference the start of a day makes*

 De kennis die je tijdens de opleiding over yoga, anatomie (botten, spieren en fascia), filosofie en chakra’s en zoveel meer zijn een cadeau voor jezelf ook als je niet (of nog niet) de ambitie hebt om les te gaan geven. De opleidingen zijn erkend door de Yoga Alliance en je krijgt dan ook aan het eind van de opleiding een certificaat aanbevolen door de Yoga Alliance. Echt een aanrader!

Ik ben enorm trots dat Marcel ook dit jaar weer kiest voor Moon Yoga Club om zijn yoga opleidingen te geven! Deze zomer geeft hij weer de Functional Vinyasa en de Yin Yoga Teacher training (beide van 100 uur) in Moon Yoga Club in het mooie kunstenaars strand dorp Bergen in Noord-Holland. En daar wordt nu een waanzinnige Breath Work opleiding aan toegevoegd! 

Meer informatie over zijn opleidingen bij Moon Yoga Club vind je hieronder: 

24 juni - 9 juli Functional Vinyasa 100 uurs opleiding

25 september - 8 oktober Yin Yoga 100 uurs opleiding

24 juni- 8 oktober Yin Yang 200 uurs opleiding

Ben je geinteresseerd in ademhaling en pranayama? Dan is dit echt een bijzondere beleving! BREATHWORK

 Ik hoop dat je net zo geïnspireerd raakt als ik, 

Liefs Karen.