In mijn yoga lessen, begeleide meditaties en events lees ik vaak de ziels-affirmatie voor van Master Chao Kok Sui. Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord ‘affirmare’. Dat betekent versterken of bekrachtigen. Omdat een aantal van jullie vroegen waar je deze kon vinden deel ik graag mijn favoriete affirmatie in dit blog:

I AM THAT I AM
I AM not the body.
I AM not the emotions.
I AM not the thoughts.
I AM not the mind.
The mind is just an
instrument of the soul.
I Am the Soul.

I AM a spiritual being of divine intelligence,
divine love and divine power.
I AM connected and one with my higher soul.
I AM THAT I AM.

I Am one with the Divine Spark within me.
I AM a child of God,
I Am connected with God,
I Am one with God
I Am one with all.
This is the truth
regardless of the capacity of the brain
to experience the truth.
I AM THAT I AM.

Je gebruikt een affirmatie om iets dat al in je aanwezig is te versterken. Deze zielsaffirmatie herinnert je wie je eigenlijk bent. Jij bent de ziel. Laat je niet afleiden door het woord God. Het is de bron, de natuur, de spark in jezelf. Maar het kan ook een persoon zijn vanuit je religie. Het is aan jou wat je ervan wilt maken. 

Omdat we de neiging hebben te vergeten, is het raadzaam deze affirmatie 3 keer per dag te herhalen. Zeker in moeilijke tijden. Het help de verbinding met je Hogere Zelf te versterken. De verbinding met je intuïtie wordt krachtiger. De ziels-affirmatie van Master Chao Kok Sui helpt bij meer rust en vertrouwen, meer zelf liefde en het helpt keuzes maken die bij je passen. 

Probeer het maar eens een paar dagen achter elkaar te doen. Ben benieuwd hoe je deze ervaart. Hoor het graag!

Liefs Irene ❣️