De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde.

De volle maan van zaterdag 7 januari is de eerste volle maan van 2023. Deze volle maan staat in het waterteken kreeft met recht ertegenover de zon in het aardse teken Steenbok. Rond deze volle maan kun je veel innerlijke conflicten ervaren, voelen dat er iets moet veranderen en wil je knopen doorhakken. De eigenschappen van de twee tegengestelde tekens beïnvloeden je en hebben een transformerend effect. Het thema van deze maan is reiniging. Stel jezelf de volgende vragen; Wat wil je dit jaar bereiken? Wil je minder stress, een gezond lichaam of juist meer avontuur? Zet je intentie en focus op dat wat jij in 2023 wil manifesteren. Bedenk hoe je je zou voelen als je dit doel in 2023 bereikt. Onthoudt dit gevoel, dit gaat je helpen.   

Deze volle maan staat in verbinding met de milt meridiaan. De milt meridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De milt vervult een centrale rol in de spijsvertering, productie van bloed en de opname van Chi (energie) uit ons voedsel. De milt is ongeveer even groot als ons hart en voorziet de longen en elke bloedcel van voedingsstoffen. Wanneer de milt meridiaan in balans is en de Chi hier goed stroomt, voel je je in harmonie, geaard, sensueel en vol. Een gezonde milt energie is nodig om je goed te voelen over wie je bent en waar je bent op deze planeet. 

Wanneer de energie in de milt meridiaan verstoord is dan kunnen je basis ritmes verstoord zijn, zoals overmatig piekeren, onregelmatige ademhaling, algehele vermoeidheid, slaapstoornissen en verveling. De milt is het moederorgaan van ons lichaam. Het staat in contact met onze mond en de aanmaak van speeksel. 

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door zo veel mogelijk stress, te veel nadenken over het verleden en melkproducten te vermijden. Kies voor het eten van geel, zoet voedsel, zoals sinaasappels, rijpe bananen en ananas. Enjoy the sweetness of live.

Voor de volle maan van 7 januari organiseert Moon Yoga Club zaterdag ochtend om 10.30 uur een speciale Full Moon Healing Yoga Les met yoga houdingen specifiek gericht op de milt meridiaan gegeven door Carolien! Deze bijzondere yoga staat alleen tijdens de volle maan op het rooster en laat de Chi hier optimaal stromen. Kom gezellig naar de studio of doe mee via live stream. 

 Reserveer hier je Full Moon Healing Yoga les >

Namasté

January 06, 2023