Volle maan 2 januari

De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde.

De volle maan van vrijdag 10 januari 2020 is de eerste volle maan van 2020. Het thema van deze maan is reiniging. Wat wil je dit jaar bereiken? Wil je minder stress, een gezond lichaam of juist meer avontuur? Zet je intentie en focus op dat wat jij in 2020 wil manifesteren. Bedenk hoe je je zou voelen als je dit doel in 2020 bereikt.   

Deze volle maan staat in verbinding met de milt meridiaan. De milt meridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De milt vervult een centrale rol in de spijsvertering, productie van bloed en de opname van Chi (energie) uit ons voedsel. De milt is ongeveer even groot als ons hart en voorziet de longen en elke bloedcel van voedingsstoffen. Wanneer de milt meridiaan in balans is en de Chi hier goed stroomt, voel je je in harmonie, geaard, sensueel en vol. Een gezonde milt energie is nodig om je goed te voelen over wie je bent en waar je bent op deze planeet. 

Wanneer de energie in de milt meridiaan verstoord is dan kunnen je basis ritmes verstoord zijn, zoals overmatig piekeren, onregelmatige ademhaling, algehele vermoeidheid, slaapstoornissen en verveling. De milt is het moederorgaan van ons lichaam. Het staat in contact met onze mond en de aanmaak van speeksel. 

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door zo veel mogelijk stress, te veel nadenken over het verleden en melkproducten te vermijden. Kies voor het eten van geel, zoet voedsel, zoals sinaasappels, rijpe bananen en ananas. Enjoy the sweetness of live.

Voor de volle maan van 10 januari organiseert Moon Yoga Club vrijdag om 9.00 uur een speciale Full Moon Healing Yoga Les met ademhalingsoefeningen en yoga houdingen specifiek gericht op de milt meridiaan. Deze yoga les gegeven door Irene le Roy stimuleert deze energiebaan en laat de Chi hier optimaal stromen.

Reserveer je mat via onze app>

Namasté