De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde. Het is een supermaan. Hierdoor staat deze dichter bij de aarde en wordt de energie versterkt. 

De volle maan van 31 augustus is een Super volle maan in het teken vissen. Het thema van deze volle maan is inzicht. Sta deze periode stil bij de overgangsperiode van de natuur. De lange warme dagen worden korter en geleidelijk koeler. Voel wat je hebt bereikt op fysiek, emotioneel en mentaal vlak, en wat je nog wil bereiken.

Je dromen kunnen toenemen doordat het eerder donkerder wordt. Word je met deze volle maan bewust van het feit dat je een deel bent van het grote geheel, dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Ben je bewust van deze verbinding en de plek die jij hierin wilt vervullen. Durf te dromen. Zet tussen deze volle maan en de volgende in oktober de eerste stap om richting te geven aan jouw droom en wens voor jezelf. ‘The energy goes where attention goes’

Deze volle maan staat in verbinding met de levermeridiaan. De levermeridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De levermeridiaan staat in verbinding met boosheid en geeft energie. Dit is krachtige energie die je positief kunt inzetten om oude patronen van je af te schudden, zodat er ruimte ontstaat voor een nieuwe toekomst. De lever ontdoet ons lichaam van afvalstoffen. Energetisch heeft de lever de functie om onze levensenergie, Chi, harmonieus te laten stromen. Wanneer deze uit balans is kun je chronische boosheid ervaren, moeite hebben met plannen en het nemen van besluiten. Je zal vaker last hebben van een algehele vermoeidheid en problemen hebben met je ogen/zicht. Op het moment dat deze goed stroomt voel je je energiek en kun je helder denken en keuzes maken die je helpen je weg te vinden in het groter geheel.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door yoga lessen te volgen die zich focussen op stretch, zoals Yin Yoga. En shaken is een krachtige oefening om de levermeridiaan te stimuleren.

Veel bieten, wortels en selderij te eten. 

Voor de volle maan van 31 augustus organiseert Moon Yoga Club donderdag 31 augustus om 19.30 uur een speciale Full Moon Healing Yoga Les met ademhalingsoefeningen en yoga houdingen specifiek gericht op de levermeridiaan.  Deze yoga les, gegeven door Mariska, stimuleert de lever energiebaan en laat de Chi hier optimaal stromen.

Reserveer hier je mat >