Soms maak ik keuzes die voor anderen onlogisch zijn. Altijd al gedaan eigenlijk. Wanneer ik zelf nog niet weet waar het mij zal brengen, kunnen reacties van anderen mij triggeren. Zeker als de stap nieuw is of in een richting waar de uitkomst nog onzeker is. 

Als persoonlijk en spiritueel experiment wil ik kijken of ik volledig kan leven vanuit mijn hart. Blindelings durven en kunnen vertrouwen op mijn intuïtie. Hoe ver kan ik groeien? Waar brengt het mij? En kan ik mensen inspireren hetzelfde te doen? 

7 jaar geleden verruilde ik een corporate omgeving om Moon Yoga Club op te richten. Zonder enige ervaring in ondernemen. Zonder yoga diploma. Zonder enige kennis van de yoga gemeenschap in Bergen. Toch was ik vastbesloten mijn hart te volgen. Begin vorig jaar, na 6 jaar ondernemen miste ik de energie om met high potentials samen te werken in een high pace omgeving. De studio draaide op een laag pitje. Het effect van coronamaatregelen waren diep voelbaar. Als ik mijn omgeving niet kan veranderen, moet ik veranderen. Ik besloot weer voor grote creatieve bedrijven te werken. Wel op interim basis, zodat ik het kan combineren met Moon Yoga Club. Mijn vrienden en familie reageerde gemengd; 'Ga je stoppen met je studio?' 'Vind je het niet meer leuk?' 'Als je niet al je energie aan je eigen bedrijf geeft, dan wordt het minder.' Opmerkingen die een reactie teweeg brachten bij mij, ik kon ze niet afweren, want ik wist het niet. Wat ik wel wist, is dat ik dit 'moest' doen. Ik kon meteen aan de slag bij internationaal bureau Dept Agency. En raakte weer in een flow.

Direct daarna mocht ik een project leiden waardoor alle vluchtelingen van Nederland gratis een bezoek aan het museum mogen brengen van de Vrienden Loterij. Ik ging op retreat naar Portugal en deelde een kamer met Karen. Een week na terugkomst stapte zij in bij Moon Yoga Club. Een gouden greep. Samen bereiken we nog meer en Moon Yoga Club bruist weer!

Nu help ik op de marketing afdeling bij de Nationale  Postcode Loterij. Mijn talent inzetten om de wereld een beetje mooier te maken op lokaal niveau met Moon Yoga Club en op landelijk of internationaal niveau bij grote corporate organisaties, is er eentje die erg goed werkt voor mij. Het houdt mij scherp. Mijn ondernemers ervaring komt in een coporate omgeving goed van pas. En ik wordt vervolgens geïnspireerd om de studio op een andere manier te organiseren. Delegeren kun je leren, zeg maar. Voor mij een uitdaging, want ik houd alle touwtjes graag in handen. Maar met een doel, want Karen en ik hebben grootse plannen.

Gelukkig heb ik een team waarop Karen en ik kunnen bouwen. Samen de Moon  community laten groeien, vind ik het mooiste dat er is. De vriendschappen die onderling ontstaan in de studio of tijdens retreats; het moment dat mensen terug geven hoeveel een sessie of een workshop hen gebracht heeft; dat is het moment dat mijn hart gaat glimmen.

Karen heeft foto's opgehangen in de studio van veel van deze momenten in de afgelopen 7 jaar van Moon Yoga Club. Elke keer als ik er naar kijk, word ik zo ongelofelijk trots! De foto's zijn een verzameling van mooie momenten en mooie mensen die ons pad hebben gekruist. Elke keer krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. Zo weet ik dat ik op de juiste weg ben. 

Liefs Irene

Foto: @karenboon

MOON YOGA CLUB is hét centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen MOON YOGA CLUB geloven wij dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt, ‘your true north’. Wij bieden yoga, opleidingen en trainingen met als doel dat jij kan bouwen aan jouw sterkste, meest veerkrachtige en meest optimistische versie van jezelf. Start vandaag en reserveer hier je mat >