Enthousiast vertelde Leoni over een soundbath waarbij zuivere frequenties en klanken in combinatie met yoga zorgen voor een diepe ontspanning. Een bijzondere ervaring is die je minimaal een keer meegemaakt moet hebben. ‘Nee, niet van die kleine klankschalen. Het echte werk met meerdere gongen van een meter doorsnede. The good stuff’ Leoni, die yoga docent is bij Moon Yoga Club, verwerkt in haar yoga lessen Sjamanistische elementen en Kasjmir Yoga. Daarnaast staat ze regelmatig op het podium met haar band Mama DC en krijgt ze iedereen aan het dansen. Haar enthousiasme is aanstekelijk en we gaan ervoor.

Zaterdag 25 februari stond Moon yoga Club’s allereerste Gong soundbath op de agenda. Een klein internationaal groepje van 8 man hadden zich aangemeld. Leoni opende het event door wat te vertellen over energie en hoe we deze op verschillende manieren in balans kunnen brengen. Een yoga flow volgde met ademhalingsoefeningen en veel houdingen die mij deden denken aan Thai Chi. Op de achtergrond klonk het ritmische geluid van trommels. Ik voel het. We bereiden ons voor op iets heel bijzonders.

Wendy Neuzerling, de gongspeler, nam het over tijdens de eindontspanning. Mooie heldere klanken werden al snel overgenomen door de klanken van de Gongs. Dat klonk totaal anders dan ik had verwacht! Nooit geweten dat een Gong bijna hetzelfde klinkt als overvliegende straaljagers!! Hele lage tonen -of was het meer een ruis?- die continue klonken. Je voelde deze zacht natrillen in je hele lijf. Op eens schrok ik wakker, maar mn lichaam sliep nog. Was ik nou in slaap gevallen? Wendy stelde mij later gerust dat dat ook kan gebeuren, maar dat dit niks uitmaakt. ‘De trillingen en zuivere frequenties doen hun werk. De trilling raakt de gebieden waar de energie minder goed stroomt, zodat deze beter kan doorstromen. Je bewustzijn speelt hier geen rol in.’ Gelukkig maar.

Na het Gong concert startten Wendy en Leoni een duet met warme ronde klanken. Een lied dat mij deed denken aan liederen van Amerikaanse indianen vrouwen. Zo vrouwelijk, puur en vol liefde. Dat was wat mij betreft de absolute kers op de taart! Volledig ontspannen met je ogen dicht luisteren en genieten. Na afloop wilde ik iedereen knuffelen. Echt. Deed ik niet natuurlijk. Kan toch beetje gekkig overkomen als iemand even langs komt om een juice te halen in de studio. Na 3 dagen besef ik mij dat dit de derde dag op rij  is dat ik met een glimlach onder de douche de dag begin.

Dank je wel Leoni en Wendy voor deze bijzondere ervaring.

Irene le Roy

 

Wil je ook een keer een Gong Soundbath & Yoga meemaken? Leoni en Wendy komen 30 september nog een keer!

Meld je alvast aan via de app of bel 072-7436011 om een plekje te reserveren.

 

March 09, 2017