Moon Yoga Club lessen

De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Een menselijk lichaam bestaat voor 65% uit water en ook ons menselijk lichaam reageert op de maan. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. 

Zoals veel in de natuur, heeft de maan een ritme. Hij wordt groter, wordt kleiner en verdwijnt om terug te cirkelen naar het begin om opnieuw te beginnen. De seizoenen, de getijden, ons leven van geboorte tot de dood tot wedergeboorte - het zijn allemaal cycli die ons omringen en omhullen in alles wat we doen. Elke fase heeft zo haar eigen energie. Van een nieuwe maan, opbouwende maan, volle maan naar een afnemende maan. Je vindt deze thema's terug in onze yoga lessen. Hieronder een overzicht van de lessen die we aanbieden per 1 juli:

New Moon Celebration 
Een nieuwe maan kenmerkt een nieuwe fase van de cycles van de maan. Het is het uitgelezen moment om je intentie te zetten voor de komende periode. Het is een tijd van transformatie en healing. De nieuwe maan is het begin van een nieuwe cycles. De Zon en de maan staan dan vanaf het oogpunt van de aarde in een lijn. We kunnen de maan dan niet zien. Daarom wordt de nieuwe maan ook wel Dark Moon genoemd. Je intuitie is dan sterker en het is makkelijker contact te maken met je innerlijke wijsheid. Deze speciale les staat alleen op het rooster tijdens een nieuwe maan. 

Yin
De Yin Yoga les richt zich op het ontspannen van het lichaam in rust houdingen. Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat Yin Yoga poses tussen de drie en vijf minuten worden vastgehouden. Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam. Het is een aanvulling op de actieve lessen en zal je op een andere manier uitdagen. De Yin Yoga is geschikt voor alle niveaus. Deze yoga les is vooral gunstig voor de verbetering van de flexibiliteit, rust en symmetrie. Ontdek de kracht van volledige overgave en loslaten. De inhoud van deze Yin les wordt afgestemd op de stand van de maan. 

Yin Yang
In een Yin Yang yogales werken we met beide kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest. De inhoud van deze Yin Yang les wordt afgestemd op de stand van de maan. 

Yang
Say goodbye to back issues with a healthier body and stronger core muscles! In deze Yang yoga les maak je verbinding tussen ademhaling en beweging. Houdingen lopen in deze les vloeiend in elkaar over: meditatie in beweging. Deze yoga les versterkt de romp en creëert de juiste balans tussen de buik- en rugspieren. Dit programma is geschikt voor beginners en uitdagend voor gevorderden, omdat de docent verschillende variaties in de houdingen biedt. De inhoud van deze Yang les wordt afgestemd op de stand van de maan. 

Full Moon Healing Yoga
Alleen tijdens volle maan staat onze signature yoga les op het rooster. Wij hebben een Full Moon Healing yoga les ontwikkeld waarbij we de krachten van de maan op ons lichaam positief zullen versterken. Een volle maan is het moment om ruimte te geven aan nieuwe ideeen en los te laten wat niet meer bij je hoort. Creer ruimte en hou vast aan hetgeen dat jou blij maakt. Focus op het positieve. Dit zal je helpen keuzes te maken, die echt bij je passen, in het dagelijks leven.

Moon Mindfulness Walk
Meditatie wandelingen zijn razend populair en dat is niet voor niks. Ze helpen je contact te maken met de natuur en je in het hier en nu te laten zijn. Daarom bieden we nu ook bij Moon Yoga Club Moon Mindfulness Walk aan. Moon Mindfulness Walk is ideaal als je in beweging wilt komen en in een groep je eigen pad te bewandelen. Ieder in zijn eigen tempo ieder in zijn eigen ruimte. Het is in de stilte dat we elkaar dragen in het mooiste stukje natuur van Nederland; het Bergerbos. In volle aandacht. De focus ligt hierin op de ademhaling. Verschillende wandeltechnieken van de Boeddistische monnik Thich Nhat Hanh komen hierin terug. Door het toepassen van verschillende wandel meditaties en mindfulness technieken in combinatie met pranayama (ademhalingsoefeningen), ervaar je meer rust in je lijf en in je hoofd. Je komt in het hier en nu. Ook hierin nemen we het ritme van de natuur mee. 

Moon Mindfulness Run
Moon Mindfulness Run is hardlopen, maar dan anders. Moon Mindfulness Run is geschikt voor zowel beginnende als ervaren hardlopers. Moon Mindfulness Run is dé perfecte aanvulling op Yoga. Je krijgt daarbij een toename in conditie en zelfvertrouwen en een afname van onzekerheid, angsten en depressie. We kunnen letterlijk stress uit ons lijf lopen. Ook als je nog nooit hebt hard gelopen, geen conditie hebt en/of "te" zwaar bent is Moon Mindfulness Run geschikt. Moon Mindfulness Run is het inzetten van hardlopen ten behoeve van het (overbelaste) brein. Het is een bewegingsvorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar de effecten er van zal je zeker ook op psychisch gebied ervaren.

Pilates
De Pilates methode geeft je langere sterke spieren en leert je spieren kennen waarvan je niet eens wist dat je ze had. De Pilates werkt op spieruithoudingsvermogen, kracht en tonus, verbeterde flexibiliteit en daagt de coördinatie en beheersing uit. De oefeningen versterken het lichaam zonder het te belasten. Het is dus een veilige manier om het lichaam sterker en soepeler te maken. In Pilates vind je veel invloeden uit Yoga, Fysiotherapie en Mensendieck. Je krijgt een betere houding, souplesse en balans.
De traditionele Pilates methode is een uniek systeem van spierversterkende en versoepelende oefeningen. Pilates draait om de controle van je buik, lage rug en bekken. Hoe krachtiger je lichaam hoe meer energie het kan absorberen en door je heen kan stromen. Ook hierin komen elementen terug van het ritme van de natuur.

Reserveer je mat via de gratis Moon Yoga Club app. Voor nog geen 15 euro per week geniet je van alle 24 lessen! Meer informatie over ons membership vind je hier >