meditatie
Vanaf september hebben we elke donderdag een nieuwe les op het rooster meditatie. Waarom is het zo goed voor je?

1. Meditatie helpt bij stress

Iedereen ervaart stress, en een beetje stress is goed voor je. Teveel stress kan echter leiden tot ernstige mentale en lichamelijke klachten. Meditatie draagt bij aan het verminderen van deze stresssymptomen.

2. Meditatie zorgt voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is van groot belang voor de vitaliteit van ons lichaam. Meditatie helpt ons wakker en alert te blijven wanneer nodig en bevordert een goede nachtrust wanneer we juist willen slapen.

3. Meditatie leert je te observeren

Door te mediteren ervaren mensen meer compassie, voor anderen, maar juist ook voor zichzelf.  Je creëert namelijk meer emotionele balans. Je leert onder andere om op afstand je gedachten te observeren. Je kan jezelf hierdoor als persoon loskoppelen van nare gedachten. Jij bent niet jouw gedachten.

Het is wetenschappelijk bewezen dat meditatie op fysiek, emotioneel en mentaal niveau een positief effect heeft. Om een paar te noemen - regelmatige mediteerders hebben fysieke veranderingen in de hersenen aangetoond, een verbeterde werking van het zenuwstelsel, verbeterde creativiteit en mentaal proces, verbeterde relaties en een grotere staat van welzijn.

Wat is meditatie

Meditatie is een belangrijk onderdeel van yoga. In feite was de fysieke yoga (asana) traditioneel een zuivering en voorbereiding op meditatie. Het omvat technieken die ontworpen zijn om ontspanning te bevorderen, interne energie op te bouwen, compassie, liefde, geduld, vrijgevigheid en vergeving te ontwikkelen.

Wekelijkse meditatie les bij Moon Yoga Club

Heb je behoefte om je gedachten tot rust te laten komen? Je bewust te worden van een diepe vervullende stilte in jezelf? Je te realiseren wie of wat je ECHT bent voorbij je rollen, ideeen en zelfbeeld? Wees dan welkom bij de wekelijkse meditatieles van Rolandjan van mulligen. ''Meditatie is niet iets wat je doet, het is je natuurlijke staat van Zijn.''


De vreugde of rust die je kunt ervaren in het dagelijks leven is altijd van tijdelijke aard en gerelateerd aan situaties, ervaringen of in relatie tot een andere persoon. Tijdens het mediteren ontdek je een vrede en vervulling in jezelf die niet gebonden is aan omstandigheden. Dat waar we feitelijk naar op zoek zijn is eigenlijk ons ware Zelf; dat wat we altijd zijn voorafgaand aan al onze beperkende ideeën, verhalen en onzekerheden, maar waar we telkens overheen kijken.


'Know yourself to be the changeless witness of the changeful mind. That is enough.' - Nisargadatta Maharaj

Moon Yoga Club meditatie wordt elke donderdag avond om 19.00 uur gegeven of probeer een Yoga Nidra sessie op zondagochtend . Liever rustig aan beginnen? Vaak wordt er voor of na de yoga les ruimte gemaakt voor een begin of eind meditatie (Savasana). Reserveer je mat via de gratis Moon Yoga Club app > 

Meditatie