En het mooie? Jij kan dit nu ook ervaren. Boek een sessie bij jouw Yoga Nidra & Healing docent. Nederland is na dit weekend 9 Yoga Nidra & Healing docenten rijker! Dit waren de reacties van de deelnemers: 

 Monique: 'Goede combinatie van nuchter, humor en spiritualiteit en bevlogen..'

Clement: 'voldoende tools om mee aan de slag te gaan, fijne energie, duidelijke uitleg.'

' Zeer fijn , rustige stem en sfeer brengt het met gevoel en liefde over.'

Michelle: 'Inspirerend met veel persoonlijke aandacht'

Karen: 'Deze Yoga Nidra kwam nog meer binnen dan de Yoga Nidra Basis Opleiding. Het was heel fijn en professional en met humor. Ik ben veel zekerder geworden in het lesgeven.'

Sylvia : 'Genoten van de yoga nidra’s'

Anja: 'Het was heerlijk en mooi in alle opzichten.' 

Ieder lichaam is in staat om zichzelf te healen. Tijdens de erkende Yoga Nidra & Healing opleiding onderzochten we wat zij nodig hebben om het zelfgenezend vermogen van hun lichaam aan te spreken. Verschillende handvatten werden beoefend die daarbij kunnen helpen en ondersteunen. Via bewust met je aandacht naar de stilte te gaan is het mogelijk eventuele blokkades die opgeslagen zitten in je lichaam te onderzoeken.

Bewustwording is de eerste stap van healing. Met behulp van speciale genezingsaffirmaties van Paramahansa Yogananda - auteur van een biografie van een yogi- werden de studenten in staat gesteld het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. De healing Yoga Nidra’s helpen contact te maken met het pure zelf. Dit zorgt voor meer ontspanning waardoor het immuunsysteem verbeterd wordt. Je zit beter in je vel en krijgt meer zeggenschap over je lichaam.

Tijdens Yoga Nidra & Healing hebben we actief pratyhara toegepast; je aandacht die normaal gesproken meer naar buiten gericht is, meer naar binnen te brengen. We zijn door de verschillende lagen van je lichaam heen gegaan. Healing in je fysieke lichaam, vervolgens het emotioneel lichaam. Ook daar zitten diepe indrukken opgeslagen. Door te voelen en te ervaren kun je dit loslaten waardoor er een grote golf van energie vrijkomt met acceptatie tot gevolg.
Uiteindelijk gaan we naar de rust en stilte van het mentaal lichaam. Dit alles is verbonden met het hartchakra. Ook wel de verblijfplaats van jezelf, your true north. 

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.
Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Wil je deze bijzondere techniek ook doorgeven aan jouw cursisten? We hebben nog plekken vrij voor de volgende Yoga Nidra opleidingen met elk een ander thema:

Yoga Nidra & Physical Health

Yoga Nidra & Intuitie

Basis opleiding Yoga Nidra

Houd onze agenda in de gaten, want er komen nog meer mooie Yoga Nidra thema weekenden aan! Voor meer informatie mail info@moonyogaclub.com

January 31, 2022