Hoe Soundhealing zorgt voor meer focus, rust, geluk en zelfs een betere slaap.

Sounshealing

Wist je dat yogadocenten tijdens Moon Yoga Club Yoga lessen vaak gebruik maken van verschillende instrumenten? Op de foto maakt Lisanne tijdens haar yogales gebruik van een Shruti box.

Misschien heb je er weleens van gehoord: sound healing of sound meditatie. Het is een manier van heling waarbij klankschalen en andere instrumenten worden gebruikt. Er komen sterkte trillingen vrij wanneer je met een dong tegen een klankschaal slaat. En die hebben helende krachten voor je mentale én fysieke gezondheid. Er wordt weleens gezegd dat geluiden spirituele, emotionele, fysieke en mentale pijn kunnen verhelpen. Hoe zit dat?

Bij een sound healing wordt gebruikt gemaakt van verschillende instrumenten in verschillende vormen en maten. Vaak zijn dit klankschalen. De trillingen zorgen voor een intense trilling die je door je hele lichaam voelt.

Binaural beats.
Die trillingen heten ook wel binaural beats. Er worden dan twee tonen afgespeeld die maar een paar hertz (tonen) van elkaar verschillen. In elk oor hoor je vervolgens een andere toon.

Het verschil tussen deze twee frequenties zorgt ervoor dat de hersenen in een meer ontspannen toestand raken en de mind niet langer bezig is met het chaotische hier en nu. Dat komt omdat de frequentie van de verschiltoon hetzelfde is als een bepaalde hersengolf. Die trillen namelijk ook op verschillende frequenties.

Zo trillen hersengolven op een andere frequentie wanneer je gestresst bent dan wanneer je ontspannen bent. Dat is de reden dat binaural beats zorgen voor meer focus, rust, geluk en zelfs een betere slaap.

We nodigen je van harte uit dit te komen ervaren zaterdag 16 november tijden een soundhealing op de hart frequentie.  Lees hier meer over het slaapconcert 'Heart space'.