De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde.

Het thema van deze volle maan van zaterdag 22 juni is bestemming en rijping. Het is een tijd vol licht en energie. De groeikracht van de natuur is nu op haar sterkst. De ontwikkeling van je plannen hebben nu een bestemming gevonden. En je mag afwachten wat je een paar maanden geleden symbolisch hebt gezaaid. Deze volle maan in Steenbok wakkert je ambitie aan. Door deze periode goed voor jezelf te zorgen, voel je je gezond en sterk. Wanneer je in balans bent, kan de prana, levensenergie, goed stromen. Dit maakt je daadkrachtig. Helpt je keuzes te maken die bij je diepste intenties passen en deze te beschermen voor invloeden van buitenaf. ‘Balance your Prana’

Deze volle maan staat energetisch voor een nieuwe cycles van 13 manen. De energie bouwt zich weer op naar de volle maan in Stier in 2024. Deze volle maan is de eerste volle maan na de volle maan in Stier van 2023 en we proberen de krachtige energie te absorberen. Deze volle maan staat voor een nieuw begin.

Deze volle maan staat in verbinding met de Triple Warmer Meridiaan. Deze meridiaan is verantwoordelijk voor de doorstroming van prana of chi in drie gebieden; de borst die verantwoordelijk is voor de ademhaling, de buik die verantwoordelijk is voor de verwerking van energie (eten), en het gebied van de pelvis die verantwoordelijk is voor de uitstoot en reproductie. 

De Triple Warmer meridiaan is een vuurelement. Vuur energie stijgt op, tegen de zwaartekracht in. Het is een shift van materie naar spiritueel niveau door purificatie. Met de juiste begeleiding kun je de maanenergie inzetten voor een spirituele purificatie. 

De drievoudige verwarmer meridiaan begint bij de nagelriem van de ringvinger en loopt vervolgens langs de buitenzijde van de arm, over de schouders, langs de hals, achter het oor langs naar het begin van de wenkbrauwen. Hij heeft geen bijbehorend orgaan, maar zijn functies beïnvloeden alle 11 andere meridianen. Hij functioneert als thermostaat en past onze lichaamstemperatuur aan als de temperatuur buiten verandert. Geeft een psychisch en fysiek evenwicht. Bij blokkades ontstaan klier- en hormoonstoornissen, weergevoeligheid, oorsuizingen, gevoeligheid voor infecties en vermoeidheid. Hij is ook betrokken bij schouderproblemen en tennisellebogen. Op emotioneel gebied depressie, problemen met innerlijke balans en nonchalance. Als de drievoudige verwarmer meridiaan in evenwicht is voelen we ons veilig. We zijn in staat om veranderingen in ons leven aan te brengen en negatieve gewoontes en patronen te doorbreken. We voelen ons energiek en daadkrachtig.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door dagelijks een koude douche te nemen. Rood en bitter voedsel te eten, zoals rode biet en turmeric. Of te kiezen voor watermeloen.

Voor de volle maan van zaterdag 22 juni organiseert Moon Yoga Club zaterdagochtend om 9 uur een speciale Full Moon Healing Yoga Les met ademhalingsoefeningen, meditatie en yoga houdingen specifiek gericht op de Triple Warmer meridiaan. De les wordt verzorgt door Irene. Deze yoga les balanceert je prana en laat de levensenergie weer vrij stromen. 

Een volle maan is het moment om ruimte te geven aan nieuwe ideeen en los te laten wat niet meer bij je hoort. Creëer ruimte en hou vast aan hetgeen dat jou blij maakt. Focus op het positieve. Dit zal je helpen keuzes te maken, die echt bij je passen, in het dagelijks leven. Tijdens de Full Moon healing yoga les wordt er ook een volle maan meditatie gegeven. Hierin absorberen we de volle maanenergie voor meer persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Deze meditatie versterkt de verbinding met je Hogere Zelf/je intuïtie. Je voelt je kalmer en meer helder van geest. 

Reserveer je mat hier 

Namaste