Goede voornemens omtrent je gezondheid ik hou ervan! 
De vragen die ons in Januari bezighouden:
- Waar ga ik mee stoppen? Wat dient mij niet meer? 
- Welke nieuwe items, gewoontes, rituelen ga ik daarvoor in de plaats me eigen maken waardoor ik beter voor mezelf kan ga zorgen? 
Ik geloof niet in rigoureuze veranderingen want die zijn heel lastig vol te houden. Beter is het om te bedenken wat kan ik doen zonder dat de impact op mijn leven te groot gaat worden. 
Een van de dingen die ik om de paar maanden doe met een mooi resultaat is: 

14 dagen 2 liter water per dag drinken

Klinkt als een challenge maar dat valt echt wel mee. 2 weken lang ga ik ervoor en ik ben echt iedere keer verbaasd over het resultaat. 

’s Morgens klaarzetten en meenemen als je op pad gaat. Het wordt een gewoonte een dagelijks ritueel. Zo dronk ik dan bij een cappuccino of thee standaard een groot glas water, dan gaat het best hard.

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Een belangrijk deel daarvan zit in je bloed en hersenen. Ons bloed bestaat voor 92 % uit water en je hersenen voor 90%. Het is belangrijk voldoende water te drinken want dat is goed voor je hart, brein en hersenen.

Maar als je meer water drinkt voor een periode ga je dat toch ook echt zien aan je huid. Oneffenheden verdwijnen, je huid gaat echt meer glanzen.

Je spoelt als het ware je organen schoon. Ik ga me ook na 5 dagen minder moe voelen, het geeft een energie boost! 

Je valt ook makkelijker af als je meer water drinkt. Als je te weinig water drinkt, schakelt je lichaam in de overlevingsstand.

Dat geeft je lijf stress en dat leidt weer tot toename van gewicht. Als je urine doorzichtig is dat sowieso een bewijs dat je je organen goed aan het doorspoelen bent.

Mooi voornemen om iedere paar maanden dit 14 dagen te doen. Het kost ook nog is niks en je hoeft ook niet resoluut te gaan vasten voor een natuurlijke glow.

Liefs, Karen 

Maak van 2024 jouw gezondste jaar tot nu toe! Meld je aan voor ons membership en laat je door ons inspireren,  kies maandelijks uit  meer dan 72 verschillende yogalessen en vele inclusieve workshops en events. Ja, ik word Moon Member >