De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Een menselijk lichaam bestaat voor 65% uit water en ook ons menselijk lichaam reageert op de maan. De invloed van de maan is tijdens een volle maan het meest voelbaar, omdat ze dan het dichtst bij de aarde staat. Een jaar kent 13 manen en elke maan heeft een eigen unieke energie.

Tijdens een Volle Maan staan de Zon en de Maan tegenover elkaar. Terwijl de Zon geassocieerd wordt met Yang, staat de Maan voor Yin. Dit maakt de Volle Maan een krachtig moment voor heling, voor het samenbrengen van onze mannelijke en vrouwelijke energie, om zowel onze schaduw en onze lichte kant te zien en te omarmen.  Om jezelf in balans te voelen (ook al is dynamisch en fluctueert ie!) is het belangrijk dat je in jezelf beiden kwaliteiten er- en herkent. Vaak lopen we weg van onze donkere kant, onze pijn en staan we liever in het licht, maar deze tweedeling is het tegenovergestelde van je authentieke zelf zijn en precies de oorzaak van onrust, stress en ontevredenheid. Het is de reden van niet verbonden zijn en vanuit deze disconnectie met jezelf ontstaan vele kleine en grote lichamelijk en geestelijke ongemakken zoals slaapproblemen, hormonale onbalans, overprikkeling en het continu overgaan van je eigen grenzen. Hoe kan je immers je grenzen voelen als je niet dicht bij jezelf staat?

Vandaag staat de volle maan in Ram. Ram staat voor moed, voor mannelijkheid en geeft je de kans om emotionele blokkades te zien en op te ruimen. Weegschaal is verbonden met de planeet Venus, die onder andere staat voor schoonheid. Deze natuurlijke en krachtige energie gaat je vandaag volledig ondersteunen om jezelf op een diep niveau te helen. 

Deze volle maan staat in verbinding met de longmeridiaan, een van de 12 belangrijkste meridianen in de Chinese Geneeskunde. Via de adem verbinden de longen de wereld buiten ons met de wereld binnen ons. De longmeridiaan zorgt via de inademing voor nieuwe levensenergie. Door de uitademing verwijdert hij afvalstoffen uit het lichaam. Deze laatste functie heeft hij gemeen met de dikke darm- meridiaan. Zowel de longmeridiaan als de dikke darm-meridiaan spelen een belangrijke rol bij het uiten en loslaten van verdriet en pijn. Als de longenergie uit balans is, dan kun je je geïsoleerd, melancholisch of verdrietig voelen en vind je het moeilijk je te uiten. Een chronische disbalans van de longenergie komt fysiek onder meer tot uiting in vermoeidheid, vooral in de bovenste helft van het lichaam, moeilijk ademen, hoest, bronchitis, regelmatige verkoudheid of griep en stijve armen. Als deze in balans wil heb je de behoefte om het goed te maken. Misschien wil je het goed maken met een oude vriend of vriendin. Het is ook een kans om oude beperkende gedachtes los te laten. Let go of old pain.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door veel Yoga te doen, bloemkool, gember, rauw ui en donkergroene groente te eten; zoals boerenkool. 

Voor de volle maan van zondag 9 oktober organiseert Moon Yoga Club om 9 uur  een speciale Full Moon Healing Yoga les met Yoga houdingen specifiek gericht op de long-meridiaan. Deze yoga les gegeven door Carolien stimuleert en laat de energie rondom je hart weer vrij stromen. Kom naar de studio of doe mee vanuit huis via live stream. 

Reserveer je mat via hier via onze website