30 oktober 2022, Bergen: Yoga entrepreneurs Karen Boon en Irene le Roy slaan handen ineen en vormen vanaf heden de directie van Moon Yoga Club. De corona crisis heeft de behoefte van mensen zich blijven te ontwikkelen vergroot. Hoe manage ik mijn energie en blijf ik in balans?  Maar ook diepere levensvragen zijn hierin meer relevant dan ooit: wie ben ik, wat vind ik belangrijk en wat is nu echt betekenisvol voor mij? Boon en le Roy willen deze behoefte vervullen door 7 dagen per week een plek te bieden waar mensen kunnen werken aan persoonlijke groei middels yoga, leiderschapsprogramma’s en trainingen. Hierin hanteren ze het Japanse ‘Ikigai’ concept; 1. Waar je goed in bent, 2. waar je van houdt, 3. wat de wereld nodig heeft en 4. hoe je waarde creëert. ‘Het idee is, dat als je iets vindt dat zich perfect op de snijpunten van deze elementen bevindt, je je ‘True North’ hebt gevonden.’, aldus le Roy. Moon Yoga Club, gesitueerd in hartje Bergen, opende in 2016 haar deuren en trekt jaarlijks vele nationale en internationale studenten. Moon Yoga Club heeft de ambitie om in 2025 hét trainingscentrum voor persoonlijke ontwikkeling in Nederland te zijn.  
 
Karen Boon, co-owner Moon Yoga Club en founder inspiratie platform Inside Out Lifestyle. ‘Vanaf jongs af aan heeft spiritualiteit en bewustwording mijn interesse. Ik voel mij sterk verbonden met de pay off van Moon Yoga Club; 'find your true north.' Het mooie aan het vinden van jouw ‘True North’ is dat het je helpt om beter verbinding met anderen te maken. Het hele idee van je 'tribe' vinden, wordt haalbaarder als je weet wie je bent, waar je in gelooft en waar je naar streeft.’ Zoals uit een onderzoek bleek dat onlangs door de University of Pennsylvania werd gepubliceerd: tijdens corona voelden mensen die een sterker gevoel van purpose hadden zich minder eenzaam en maakten ze gezondere keuzes om te voorkomen dat ze ziek werden. Boon vervolgt: "Het onderzoek suggereert dat als je een purpose of zoals wij het noemen ‘true north’ hebt in je leven, de kans groter is dat je fysiek en mentaal gezond blijft. Het maakt niet uit of je true north groot of klein is. Het gaat erom dat die ons bestaan beïnvloedt op manieren die een positieve impact hebben op onze fysieke en mentale gezondheid en ons algemeen welzijn. Ik wil laten zien dat dit past in elke lifestyle en dat we alles in ons hebben om het leven te vieren. Mijn 14 jaar ervaring  in media en televisie komt hier goed van pas. Het prachtige pand en de visie van Moon Yoga Club biedt zo veel mogelijkheden. Ik kijk er naar uit om onze krachten te bundelen en zo meer mensen te kunnen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.’
 
Irene Le Roy, founder Moon Yoga Club; ‘Vooral trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zijn populair. Hoewel iedereen een unieke persoonlijke true north heeft, is het belangrijk om te onthouden dat het er bij het vinden van jouw true north gaat om iets dat je voor een hoger doel doet, dan dat je er alleen zelf voordeel van hebt. Een true north is niet egotistisch; ze eist geen ruimte op, heeft geen bevestiging nodig en vraagt niet om aandacht. Het gaat niet om prestaties, maar om richting: het is dat wat ervoor zorgt dat alles wat je doet op één lijn ligt met je waarden, en wat je vooruit helpt. Het kan stilletjes van binnenuit een verandering in gang zetten, of stap voor stap, persoon voor persoon, handeling voor handeling en zo voor wereldwijde impact zorgen. Samen met Karen slaan we de brug vanuit yoga naar meer geïntegreerde programma’s. Ik kijk er naar uit meer mensen in de studio en op onze online kanalen te inspireren de moed te vinden om te luisteren naar de stem van hun hart. En vanuit daar – your true north- te navigeren door de lessen die het leven ons biedt. Ik ben ervan overtuigd dat dit de basis biedt voor gelukkiger leven. Dat zijn geen saaie urenlange lezingen waarin alleen informatie gezonden wordt. Nee, dit is een interactief creatief co-creatie proces waarin de persoon de hoofdrol speelt. De komende tijd gebruiken we om het programma voor 2023 neer te zetten.10 december is alvast een voorproefje van het eerste trainingsweekend 'Vind jouw True North weekend module'. De eerste aanmelding is al binnen!’
 
Over Moon Yoga Club
Of je nu een schrijver bent op zoek naar inspiratie, een entrepreneur die op zoek is naar meer creativiteit, of juist iemand bent die wilt ontdekken waar je enthousiast van wordt en wat je passie is. Het begint allemaal bij goed in je vel zitten en te vertrouwen op je innerlijke kompas - to find your true north. Moon Yoga Club is gesitueerd in het hart van beach dorp Bergen. Wij combineren de eeuwenoude traditie van yoga met de know how van nu. De yoga lessen zijn speciaal ontworpen om de energie van het lichaam vrij te laten stromen. Regelmatig worden er events en workshops georganiseerd. Ze zijn mindful, geven inspiratie en helpen je het maximale uit jezelf te halen. De activiteiten stemmen we af op de stand van de maan, zodat we de natuurlijke invloed positief kunnen versterken. Je zal krachtiger en positiever in het leven staan. Dit helpt je keuzes te maken die echt bij je passen.- to find your true north. 
 
Het pand is architectonisch zo ontworpen dat het een oase van rust biedt in drukke, stressvolle levens. De constante toevoer van frisse lucht zorgt dat de studio, gemaakt van natuurlijke materialen, gezonder, zuurstofrijker en schoner is dan welke andere ter wereld. 
 
  📸 by @haroldpereiraphotography