We weten dat het belangrijk is om af en toe even tijd te maken voor jezelf. Maar zeg nou eerlijk, hoe vaak doe je dat nou écht? En dan bedoel ik niet een yoga les of even een wandeling aan zee. Nee, 5 dagen echt helemaal voor jezelf. Op een één of andere manier blijft het lastig echt tijd voor jezelf te maken. Daarom is een retreat het ideale cadeau aan jezelf en de mensen om je heen!

Iedereen heeft het druk. Voor je het weet word je opgeslokt door de dagdagelijkse dingen, gezin, werk en social leven. En vul je je dagen met to do’s en afvink lijstjes. Je staat op automatische piloot.

Door even weg te gaan uit je bekende omgeving, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Even weg van alles en je volledig in de watten laten leggen. Terwijl jij je batterij weer oplaadt en investeert in je gezondheid. Zonder prikkels van buiten af en een waslijst aan dingen die gedaan moeten worden.

4 redenen waarom elke vrouw een retreat moet volgen:

 1. Anti stress
  Langdurige stress holt je lichaam uit. Hormonen zoals cortisol kunnen het vrouwelijk lichaam behoorlijk in de war schoppen. Hierdoor voel je je chronisch moe, heb je last van negatieve gedachtes, voel je je opgejaagd, heb je een onrustige huid en raak je die extra kilo’s maar niet kwijt. Natuurlijk helpt yoga en breathwork, maar soms is een grotere reset nodig. Dan biedt een retreat uitkomst.
 2. Ultieme self care-investering
  Stel je eens voor: een paar dagen geen to-do lijsten, deadlines, sociale verplichtingen of een propvolle agenda. Je begint je dag met een ontspannen yogales, schuift aan bij een heerlijk ontbijt, brengt tijd door in de natuur en wordt ondergedompeld in een bad van luxe en me-time. Tijdens een retreat drink je een paar dagen geen alcohol en eet je overheerlijke vegetarische gerechten. Gezonde voeding is de basis voor een optimale hormoonbalans en voldoende energie.
 3. Je verkrijgt waardevolle inzichten
  Doordat tijdens een retreat alles uit handen wordt genomen, ontstaat er ruimte om stil te staan bij hoe het werkelijk met je gaat. En weet je weer wat je echt wilt en zie je de volgende stap in de juiste richting.
 4. Ontmoet Like-minded vrouwen
  Door met andere vrouwen te connecten die bewust tijd nemen voor zichzelf stimuleer je elkaar. Hier ontstaan mooie vriendschappen.

We zijn grootgebracht in een cultuur waarin kiezen voor jezelf niet met de pap lepel is in gegoten. We voelen ons verantwoordelijk voor de mensen om ons heen en staan altijd voor ze klaar. Daarom voelt investeren in jezelf misschien ongemakkelijk. Tóch is het om alle hierboven genoemde redenen heel waardevol om te doen.

Reclaim Your Power retreat Mallorca
Ben jij na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden en wil jij mee op retreat? We hebben nog 3 kamers vrij voor ons Mallorca retreat eind september. Ja, ik wil mee > 

Liefs Irene