Het is spiritueel gezien de belangrijkste volle maan van 2023. Boeddhisten over de hele wereld vieren tijdens deze volle maan Wesak. De dag dat Boeddha geboren is, verlicht en zijn lichaam heeft verlaten.

Het is hét moment dat er meer spirituele energie neerdaalt op de aarde. Om zo iedereen te helpen die zijn of haar talent wil inzetten om de mensheid, het dierenrijk of de plantenwereld van dienst wilt zijn. Over de hele wereld wordt deze dag gevierd, zoals wij kerstmis vieren. We geven geld aan goede doelen, geven elkaar complimentjes en komen samen. Yogi's over de hele wereld verenigen zich voor meditatie en samenzijn. De energie van deze volle maan is uiterst krachtig en helpt je jouw intuitie te versterken en meer helderheid te verkrijgen in je pad. 

Hoe benut je de energie van Wesak optimaal?

5 Mei. Dit is de dag van de volle maan. Op deze dag absorbeer je de spirituele energien en zegeningen van Lord Buddha, Lord Christ en alle grote spirituele teachers. 

 1. De volle maan staat om 19.55 uur op haar piek. Probeer dan te mediteren. Wees je bewust van je ademhaling en probeer de stilte te vinden in je meditatie voor minimaal 10 minuten. Stel jezelf voor dat je open staat voor spirituele zegeningen van Lord Buddha en Lord Christ en alle grote spirituele leiders. Sluit af met 3 keer de Ohm klank.
 2. Probeer te wandelen in het bos of op het strand.
 3. Probeer deze dag geheel te vasten. Het vasten is niet verplicht. Raadpleeg je arts als je twijfelt of vasten goed voor je is. 
 4. Probeer gedurende de dag je spiritueel open te stellen voor zegeningen en probeer de rust in jezelf te vinden door even wat vaker een pauze te nemen tijdens je werk. 
 5. Geef kadootjes aan de mensen die je liefhebt. Een bloemetje of een dank je wel in een kleine vorm. 
 6. Geef geld aan een goed doel. 
 7. Mediteer voor het slapen gaan en sluit af met drie keer de ohm klank. 
 8. Probeer je te verdiepen in spirituele boeken en teksten. 

2 dagen na Wesak 6 & 7 mei

 1. Als je opstaat stel je jezelf voor dat je alle spirituele energie en zegeningen doorgeeft aan de aarde, alle landen, de mensheid, dierenrijk, plantenrijk en alle mineralen. Geef de zegeningen door en zegen Nederland evenals het dorp of stad waarin je woont, jouw buurt, jouw huis, jouw familie en vrienden en collega's. Bid dat alle wensen van de mensheid vervult worden en zo ook die van je familie.
 2. Doe met ons yoga op zaterdag en zondag: We bieden dagelijks Yin en Yang Yoga lessen.
 3. Onderga een diepgaande soundbath healing en schrijf je in voor de Soundbath Exclusive aanstaande zondag. 
 4. Herhaal punt 1 in de middag en avond.
 5. Probeer 1 maaltijd te nuttigen, veel water te drinken en vers fruit, noten en zaden te eten gedurende de dag. 
 6. De tweede dag na Wesak kun je hier een extra maaltijd aan toevoegen. 
 7. Probeer je te verdiepen in spirituele boeken en teksten. 

Vandaag is de energie extra krachtig vanwege de maan eclips. Ook wel maansverduistering. Een maansverduistering is een astronomisch fenomeen dat plaatsvindt wanneer de Zon, de Aarde en de Maan zich op één lijn bevinden met de Aarde in het midden. Normaal weerkaatst de maan het zonlicht terug naar de Aarde maar tijdens een maansverduistering kan de Maan geen zonlicht opvangen omdat de Aarde in de weg staat. Het zonlicht dat zich op dat moment door de aardatmosfeer doordringt, kleurt rood waardoor op de maan een rode gloed te zien is. 

In deze periode kunnen veel onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden. Met als gevolg dat je min of meer gedwongen wordt om een transformatie door te maken. Je breekt met wat niet meer bij jou past en slaat een nieuwe weg in. Een eclips is dan ook vaak een keerpunt. Deze volle maan staat ik het zonteken Stier en in het maanteken Schorpioen, deze staat voor dood en wedergeboorte: een einde kan een nieuw begin betekenen. Doordat het ook Bevrijdingsdag is, kun jij je bevrijd voelen wanneer een situatie eindigt.

Happy full moon! 

Liefs Irene