Inner Peace gaat om balans en vrede in jezelf met alles wat er is. Het is iets anders dan een plaatje waarop iemand tevreden mediteert en altijd maar tevreden moet zijn. Inner Peace gaat ook uit van de realiteit, die er ook is en juist de innerlijke rust ernstig kan verstoren. Zaterdag 12 november vond de middagworkshop Inner Peace plaats. In deze workshop werd duidelijk wat yoga en healing voor je kunnen betekenen, om tot een ontspannen toestand en een prettiger zelfbeeld te komen.

Yoga en meditatie geven dan houvast en tools, waarbij je kunt leren om de balans te hervinden.  Juist als het moeilijk gaat, maar ze hebben ook een preventieve werking, zodat je meer beslagen ten ijs gaat op het moment dat de rust wordt verstoord en al heel erg opgeruimd raakt door het gewoon te doen..

Deze middag stond het hart centraal. Anders dan de hersenen en het kabaal in het hoofd praat het hart tegen ons in stilte. Dit maakt dat we er minder snel naar luisteren. Het valt minder op, maar de taal van het hart is heel waardevol. De taal van het hart is gebaseerd op echtheid. Als je het even niet meer denkt te weten, weet je instinctief hoe te handelen in een situatie.

Het hart vertelt ons ook onze behoeftes en wat we nodig hebben. Het negeren van de behoeften en emoties van het hart kan ziekmakend werken. Denk hierbij aan vermoeidheid en stress gerelateerde ziektes. Gelukkig kunnen we onszelf en anderen ook helen en bevrijden door simpelweg ruimte te maken voor de stilte en het hart. Hartekracht is in staat te helen en te bevrijden. De helende kracht van het hart of dat van een ander is vele malen groter dan wij met ons denken trachten te bereiken.

In de workshop afgelopen zaterdag was een heel gevarieerde groep deelnemers. Deelnemers die sinds korte tijd zoeken naar zichzelf vanuit nieuwsgierigheid; als mensen die op dit moment door onrustige tijden varen en meer houvast zoeken; als mensen die zich meer willen verdiepen in zelfgenezing en healing. Deze zee van verschillende golven maakte van Inner Peace vooral een boeiende workshop. Alle deelnemers waren dapper en open in hun eigen proces en heel respectvol naar elkaar. Dank daarvoor!

Na een Stress Relief yogaflow gingen we dieper met meditatie en ademhalingstechnieken. Hierdoor werd ervaren dat rust in het Hier en Nu te vinden is. Een veilige thuishaven waar je altijd naar terug kunt keren, hoe onstuimig de situatie ook is. De Moon mindfulness is een geleide meditatie die liet zien deze ook als instrument ingezet kan worden om je lichaam en je bewustzijn te observeren. Dit kan ook heel klein thuis. Bijvoorbeeld wanneer je veel onrust ervaart, is het aan te raden elke avond even te ‘zitten’ in contemplatie voor het slapen gaan, zodat het verwerkingsproces in het lichaam tijdens de nacht makkelijker kan gaan en de slaap beter gevat kan worden.

Er was veel ruimte voor ieders verhaal. Subtieler naar je lichaam kijken stond deze middag centraal. Iedereen kreeg praktische tips en tools mee om het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te zetten. Heel bijzonder en dankbaar ben ik dat ik deze middag heb mogen begeleiden. Zondag 11 december is de volgende worskhop Rebalance Your Energy Body. Ik kijk er naar uit je daar te zien. Inschrijven kan via deze link>

Groet Godaya

Wil je weten wanneer ik Yoga of Mindfulnesslessen bij Moon yoga Club geef?
Reserveer hier je mat >

 

November 15, 2016
Tags: Blog